PUP udostępnienie danych pilne! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 cze 2016, 8:16

Dzień dobry. Bardzo proszę o pomoc. Otrzymaliśmy od PUP pismo o udostępnienie następujących danych: nazwisko, imię, pesel, rodzaj świadczeń, okres na jaki zostały przyznane. Pani Kierownik powiedziała, że na to nie odpowiemy, bo nie możemy podawać tylu danych, w szczególności nr pesel. Kazała mi się wszystkim zająć, zapytać, czy inne ośrodki będą na to odpowiadać. Dlatego mam pytanie, czy musimy na pismo odpowiedzieć i podawać wszystkie dane? Jak można wygenerować to w programie ZETO? Lista się generuje, ale tylko jest tam imię, nazwisko, kwota i miesiąc przyznania pomocy, a stron jest ponad 70 z 2016 roku, więc nie wiem jak dam radę zrobić wszystko sama ręcznie :(
Olaaaa87

Napisano: 14 cze 2016, 8:24

a co wpisali w podstawie prawnej tego wniosku?
abc

Napisano: 14 cze 2016, 19:54

Przepraszam, a po co to PUP potrzebne? A ustawa o ochronie danych osobowych? Pani kierownik ma całkowitą rację. Tylko PUP nie zna przepisów? To tak jakby namawiali do złamania prawa!
Krzysztofa

Napisano: 15 cze 2016, 10:02

podali art. 9 ust. 1 pkt 22 oraz art.49 pkt 4 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia instytucjach rynku pracy,
art. 23 ust.1 pkt 2 i 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych
dzwoniłam do innych Ośrodków i jedne odpowiadają, inne nie, jak dla mnie nie powinniśmy odpowiadać, więc nie wiem co robić
twierdzą ,że jest im to porzebne do danych statystycznych
Olaaaa87

Napisano: 15 cze 2016, 10:19

Olaaaa87 pisze:podali art. 9 ust. 1 pkt 22 oraz art.49 pkt 4 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia instytucjach rynku pracy,
art. 23 ust.1 pkt 2 i 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych
dzwoniłam do innych Ośrodków i jedne odpowiadają, inne nie, jak dla mnie nie powinniśmy odpowiadać, więc nie wiem co robić
twierdzą ,że jest im to porzebne do danych statystycznych

żaden z tych art nie pozwala na udostępnienie takich danych. Powinni wezwać sobie tę osobę, która im to wszystko powie jeśli będzie chciała. odpisz im że podstawa prawna, którą podają nie uprawnia ich do pozyskiwania takich danych.
ewkaa

Napisano: 15 cze 2016, 10:49

Właśnie tak zamierzam zrobić, bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam
Olaaaa87

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x