PYTANIE - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 mar 2015, 9:18

Czy bierzecie od klientów po wszczęciu postępowanie a przed wydaniem decyzji oświadczenie w przypadku takich samych dochodów, że od momentu złożenia wniosku sytuacja dochodowa i rodzinna nie uległa zmianie???
AII

Napisano: 01 kwie 2015, 13:04

nie, w ustwie jest napisane iż sami maja obowiązek zawiadamiać w przypadku zmian, jeżeli zmiana nastapi faktycznie. jak nie zgłasza znaczy ze się nie zmienilo. to jest w ich interesie i musza tego pilnowac
asia111

Napisano: 01 kwie 2015, 16:43

oczywiscie. Kontrola moze zarzadac dokumentów osoby np z pomocy społecznej i tam dochody moga się różnic. Trzeba sprawdzac bo to ta sama instytucja. Jesli OPS prowadzi stypendia to musi sprawdzac dochody z pomoca spoleczna.
Natalia;;

Napisano: 02 kwie 2015, 9:15

jeśli ops prowadzi stypendia,to oczywiste jest,że te dochody są sprawdzane,a przynajmniej informacje są między sobą wymieniane
ale jeśli są w urzędzie,to nikt nie grzebie w dochodach ludzi
zauważ, że często ops i urząd,to oddzielne budynki
xyz@

Napisano: 02 kwie 2015, 9:28

Jeśli stypendia są w OPS to do każdego wniosku bierzecie oświadczenia o dochodach teraz przed wydaniem decyzji??
saa

Napisano: 02 kwie 2015, 9:46

tak:)
Natalia;;

Napisano: 02 kwie 2015, 15:33

A w jaki sposób informujecie ich o konieczności złożenia takiego oświadczenia? We wszczęciu to zamieszczacie??
AID

Napisano: 03 kwie 2015, 7:36

ja biorę oświadczenie o tym,że dochody się nie zmieniły i rodzina nadal spełnia kryterium
rozdałam wszystkim takie oświadczenia w listopadzie,kiedy rozliczałam I transzę stypendium i poprosiłam o przyniesienie tego oświadczenia w styczniu (tak,żeby była ciągłość)
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x