Pytanie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 sty 2021, 15:14

Dzień dobry,
Mam wniosek złożony w styczniu (bez dopłaty do czynszu), wydatki dostarczone są za styczeń (CZYLI JESZCZE PRAWIDŁOWO ? BO OD LIPCA SIĘ ZMIENI TO ?). Wnioskodawca najmuje mieszkanie komunalne, gdzie zarządcą jest Zakład Komunalny. Wniosek jest podbity nie przez kierownika, ale przez księgową. (CZY TAK MOŻE BYĆ ?). Nie mam umowy najmu, bo Pan zgubił i nie może za nic znaleźć. Mogę przyjąć ten podpis księgowej zamiast kierownika i bez umowy najmu, czy napisać mu wezwanie do uzupełnienia braków ? Bardzo proszę o odpowiedź ;)
werka_1
Stażysta
Od: 14 wrz 2020, 12:38
Zajmuję się: Rodzinne, itd..

Napisano: 20 sty 2021, 15:20

Oczywiście, ze przyjmij. Zarządca potwierdził (obojetnie czy księgowa czy kierownik)- pieczątka zarządcy jest.
Nie jest napisane, że musisz wziąć umowę najmu. Skoro zarządca potwierdził dane zawarte we wniosku, więc jest najemcą. Po co sobie utrudniać?
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 20 sty 2021, 15:48

;)
Dzięki bardzo :D :D
werka_1
Stażysta
Od: 14 wrz 2020, 12:38
Zajmuję się: Rodzinne, itd..

Napisano: 21 sty 2021, 11:09

Maxima pisze:
20 sty 2021, 15:20
Oczywiście, ze przyjmij. Zarządca potwierdził (obojetnie czy księgowa czy kierownik)- pieczątka zarządcy jest.
Nie jest napisane, że musisz wziąć umowę najmu. Skoro zarządca potwierdził dane zawarte we wniosku, więc jest najemcą. Po co sobie utrudniać?
no właśnie, co z tymi umowami ? brać? nie brać? jest gdzieś w ustawie jakieś art o obowiązku czy jak?
:? :shock: :roll:
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 sie 2019, 8:40
Zajmuję się: pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x