Pytanie: Komu przyznać Kartę???

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
kdr.04
Stażysta
Zajmuję się: kdr
Kontakt:

Pytanie: Komu przyznać Kartę???

Post autor: kdr.04 »

Pytanie:

Pan który kiedyś miał rodzinę zastępczą - 4 dzieci (1 swoje) chciałby złożyć wniosek o Kartę elektroniczną dla siebie żony i swojego dziecka (obecnie nie jest już rodziną zastępcza dla pozostałej 3 dzieci) Czy w tym przypadku Karty się należą? Czy dziecko nie traci prawa do posiadania Karty? Pan powinien chyba zwrócić Kartę dziecka. Jemu i żonie nadal by przysługiwała ponieważ kiedykolwiek mieli na utrzymaniu co najmniej 3 dzieci?
gosia00
Stażysta
Zajmuję się: PS,ŚR i FA
Kontakt:

Re: Pytanie: Komu przyznać Kartę???

Post autor: gosia00 »

Ja bym powiedziała, że dziecko nie traci karty. Nabyło prawo do jej posiadania i ma do ukończenia nauki. Jak dla mnie, to analogiczna sytuacja gdy w rodzinie jest trójka dzieci, dwoje dorasta, a to trzecie uczące się nadal ma tą kartę do ukończenia nauki.

Oczywiście nie opieraj się tylko na mojej opinii, może niech się jeszcze ktoś wypowie.
kdr.04
Stażysta
Zajmuję się: kdr
Kontakt:

Re: Pytanie: Komu przyznać Kartę???

Post autor: kdr.04 »

No właśnie tu jest problem, bo Pan generalnie sam się dowiadywał w innych gminach i w jednej powiedzieli że dziecko traci a w innej że nie....
ODPOWIEDZ