pytanie mam:)
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
pytanie mam:)
taka sytuacja...KRUS wysyła wniosek o udzielenie informacji o przyznanym dodatku mieszkaniowym w sprawie świadczenia uzupełniającego. Ja wysyłam odpowiedź i wszystko jasne...ale...czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy....czy ja zgodnie z art, 10 ust 5 ustawy o świadczeniu uzupełniającym mam powiadomić KRUS o zmianie wysokości tego dodatku....?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: pytanie mam:)
kto powiedział, że masz myśleć za pracowników KRUSczy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy.

niech ponawiają zapytanie, a jak nie to uznałbym, że chcieli jednorazowo

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Jesli dostaniesz zawiadomienie z KRUS i będą w nim zawarte wszystkie informacje z art. 10 ust. 4 to niestety, musisz pamietać aby powiadomić KRUS o każdej zmianie. Jesli nie podadzą, do kiedy jest przyznanie świadczenie uzupełniające to podajesz tylko jednorazowo, bo nie wiesz, do kiedy masz obowiązek informować.:-) pisze: 22 maja 2024, 11:05 taka sytuacja...KRUS wysyła wniosek o udzielenie informacji o przyznanym dodatku mieszkaniowym w sprawie świadczenia uzupełniającego. Ja wysyłam odpowiedź i wszystko jasne...ale...czy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy....czy ja zgodnie z art, 10 ust 5 ustawy o świadczeniu uzupełniającym mam powiadomić KRUS o zmianie wysokości tego dodatku....?
-
- VIP
- Kontakt:
Już to ogarnęłam
Oni mnie nie zawiadamiają o przyznaniu świadczenia uzupełniającego ....jednorazowo co jakiś czas składają wniosek o udostępnienie danych a ja im odpisuje...później jest cisza...
Dziękuję za odpowiedź 

-
- VIP
- Kontakt:
noooo a ja juz taka nadgorliwabrodafix pisze: 23 maja 2024, 8:05kto powiedział, że masz myśleć za pracowników KRUSczy jeśli zmienia się kwota dodatku mieszkaniowego bo jest przyznany juz na kolejny okres 6 miesięcy.![]()
niech ponawiają zapytanie, a jak nie to uznałbym, że chcieli jednorazowo![]()

Oprócz pytanie mam:) - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dodatek mieszkaniowy
Zmiany w czynszu po wystawionej decyzji
Prośba o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Odsetki od dodatku mieszkaniego
sygnity - nr decyzji
umowa najmu rozwiązana w połowie m-ca
Opłata za wodę na ryczałcie
mieszkanie z zasobów gminy
Wyliczenie dodatku mieszkaniowego
zasiłek opiekuńczy ZUS
CEEB - brak oprogramowania na DM