rachunek - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 paź 2009, 10:17

powiedzcie, co mam zrobić gdy otrzymałam rachunek na 2000, 00 zł za zajęcia zorganizowane przez Stowarzyszenie dla dzieci z rodzin alkoholowych( dodam że te zajęcia i dobór cieci to czysta fikcja) . Jak uniknąć zapłacenia za ten rachunek czym się posłużyć i jakich użyć argumentów żeby wszystko odbyło się zgodnie z procedurami. Dodam,że w budżecie nie mamy zaplanowanych takich środków. Wszystko to jakaś żenada a ja nie mam pojęcia jak wybrnąć z tej sytuacji.
~Ewka

Napisano: 02 paź 2009, 12:24

a co na to Twój przełożony? I jak opiszesz ten rachunek? Jeżeli nie był to planowany wydatek, to nie ma mowy o jego opłaceniu. O stowarzyszeniach już było w innym poście. Przekaznywanie im srodków może mieć wyłącznie formę dotacji, czyli kokurs, przelew dotacji na konto, rozliczenie po zrealizowaniu zadania. U nas taka praktyka nie istnieje.
~jolcia

Napisano: 02 paź 2009, 15:24

Bardzo dziękuję
~Ewka

Napisano: 04 paź 2009, 12:05

Poza tym nawet gdybyś już kupiła usługę w stowarzyszeniu na podstawie ustawy \"Prawo Zamówień Publicznych\" (co też jest prawnie możliwe), to pewnie byś miała jakąś pisemną umowę pod to z której by wynikało że to zleciłaś do realizacji. Ja bym ten rachunek odesłał stowarzyszeniu z adnotacją iż nie zamawiałem takiej usługi.
Pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 04 paź 2009, 20:09

wiecie co wszyscy macie rację,ale domyślam sie,że to szef Ewki dał jej taką fakturę i kazał coś \"wyrzeźbić\"
~deny

Napisano: 05 paź 2009, 9:10

i jak tak to widzę,a jeżeli tak, to ...
~jolcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem