Raport z KDR nie zgadza się z rejestrem... - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 kwie 2019, 12:34

Prowadzę ręczny rejestr wniosków z KDR i przy sprawdzaniu go z raportem wniosków utworzonym na stronie KDR zauważyłam, że coś mi się nie zgadza:
w styczniu wg rejestru przyjęłam 16 wniosków, wg raportu tylko 12;
w lutym przyjęłam 14 wniosków, wg raportu aż 18.

Myślałam może, że wnioski z ostatniego dnia stycznia wprowadzone w lutym liczy właśnie w lutym, ale w marcu wszystko się zgadza, a mam wniosek z 29.03. wprowadzony w kwietniu, więc to nie to...

Ponadto przyjęłam dwa wnioski o domówienie dodatkowej formy karty, ale wg raportu aż 3...

Sprawdziłam wszystkie wnioski od góry do dołu, daty, i co jeszcze się dało i naprawdę nie potrafię dojść jak to jest liczone... Może ktoś ma pomysł?
mgops89
Stażysta
Od: 07 maja 2018, 17:09
Zajmuję się: FA, ŚW, ŚR

Napisano: 10 kwie 2019, 13:24

był czas zawieszania się systemu podczas wprowadzania i niektórzy użytkownicy twierdzili już na tym forum, że system im coś namieszał, ale sami też czasem coś źle robimy, najgorsze jest to, że raporty nie pomagają pokazując kogo gdzie wlicza, i dojście do tego co nie gara jest strasznie trudne :?
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 kwie 2019, 14:01

a w systemie wprowadzałeś poprawne daty wpływu wniosku? bo domyślnie zawsze podpowiada datę dzisiejszą, może stąd ta rozbieżność? Jakiego raportu używasz? Bo jeśli R05 "Wydatki poniesione na realizację ustawy przez gminy oraz liczba wniosków i decyzji odmownych" to tam nie liczy ci daty wpływu wniosku tylko date rozpatrzenia, dopiero koszty nalicza jak wniosek rozliczysz.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2019, 8:07

Sprawdź czy system policzył wnioski np. nierozpatrzone, które zostały złożone drogą elektroniczną.
DOROTA86
Praktykant
Od: 21 mar 2019, 15:35
Zajmuję się: KARTA DUŻEJ RODZINY

Napisano: 12 kwie 2019, 7:05

najlepsza by była metoda dzień po dniu sprawdzenia. ewentualnie tydzień po tygodniu. Mozolna, ale by wyszło.
Raport R05 i patrzysz według daty rozpatrzenia wniosku, nie daty wpływu.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x