Raporty z SOW
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Raporty z SOW
Nie wiem właśnie według jakiego klucza ustalana jest kolejność w tej bazie, ale szczerze? Mam to w głębokim poważaniu, tyle problemów z tym SOWem wychodzi, że nie mam zamiaru teraz się tym zajmować. Chcą żeby wygenerować raport, to wygenerowałem. Nic więcej z tym nie robię 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: aktywny samorzad
- Kontakt:
a do jakiego okresu generujecie?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wg wskazówek Milosz90, wpisałam do 01.04.2020.
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pozwól, że Cię jeszcze pomęczęMilosz90 pisze: 06 kwie 2020, 11:07 Nie wiem właśnie według jakiego klucza ustalana jest kolejność w tej bazie, ale szczerze? Mam to w głębokim poważaniu, tyle problemów z tym SOWem wychodzi, że nie mam zamiaru teraz się tym zajmować. Chcą żeby wygenerować raport, to wygenerowałem. Nic więcej z tym nie robię![]()

Jestem dzisiaj na zdalnej i nie mam dostępu do swoich magicznych notatek, dlatego dziwne pytania zadaję, otóż:
1. Jak już wygenerowałam te trzy raporty, to jeszcze mailem do swojego oddziału mam wysłać?
2. Te raporty są zamiast tych załączników do umowy, które kiedyś wysyłaliśmy do 15?
3. Do 7.04. wysyłam TYLKO oświadczenie o wpisaniu wniosków do SOW?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Nie wiem czy u Was ten sam problem był, ale już o tym pisałem, że kiedy zaznaczyłem do 31 marca to 3 wnioski złożone ostatniego dnia wieczorem nie zostały uwzględnione w raportach. Dlatego przy drugiej próbie zaznaczyłem do 01 kwietnia.
-
- Referent
- Kontakt:
Nie ma problemu, o ile będę potrafił to zawsze pomogęPCPR-Trz pisze: 06 kwie 2020, 11:37Pozwól, że Cię jeszcze pomęczęMilosz90 pisze: 06 kwie 2020, 11:07 Nie wiem właśnie według jakiego klucza ustalana jest kolejność w tej bazie, ale szczerze? Mam to w głębokim poważaniu, tyle problemów z tym SOWem wychodzi, że nie mam zamiaru teraz się tym zajmować. Chcą żeby wygenerować raport, to wygenerowałem. Nic więcej z tym nie robię![]()
Ja też odpuszczam pewne szczegóły.
![]()
Jestem dzisiaj na zdalnej i nie mam dostępu do swoich magicznych notatek, dlatego dziwne pytania zadaję, otóż:
1. Jak już wygenerowałam te trzy raporty, to jeszcze mailem do swojego oddziału mam wysłać?
2. Te raporty są zamiast tych załączników do umowy, które kiedyś wysyłaliśmy do 15?
3. Do 7.04. wysyłam TYLKO oświadczenie o wpisaniu wniosków do SOW?

1) Nie, zgodnie z "kierunkami [...]" pobierasz wersję raportów w Excel i zachowujesz u siebie w wersji elektronicznej.
2) Dokładnie tak, te 3 raporty odpowiadają załącznikom 1-3 do umowy.
3) Tak, do oddziału PFRON wysyłasz tylko oświadczenie drogą elektroniczną o zarejestrowaniu wszystkich wniosków w SOW. Druk oświadczenia przesyłały oddziały PFRON.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Wniosek na moduł II wpłynął 31 marca w wersji papierowej, wpisany do SOW 3 kwietnia. Teraz w programie wygląda jakby został złożony po terminie. Co z tym zrobić? I co z raportem- jak zrobię na dzien 1 kwietnia to nie będzie tego wniosku widać.
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wielkie dzięki!!
-
- Referent
- Kontakt:
Rozumiem, że wniosek był wprowadzany przez pracownika? Jeśli tak, to podczas wprowadzania wniosku jest możliwość wybrania daty złożenia wniosku. Pomimo tego widnieje on z datą 3 kwietnia? Jeśli podczas wprowadzania go do systemu data nie została zmieniona to chyba nie da się już poprawić tej daty. Ale mogę być w błędzie.Pcprnowa pisze: 06 kwie 2020, 12:09 Wniosek na moduł II wpłynął 31 marca w wersji papierowej, wpisany do SOW 3 kwietnia. Teraz w programie wygląda jakby został złożony po terminie. Co z tym zrobić? I co z raportem- jak zrobię na dzien 1 kwietnia to nie będzie tego wniosku widać.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Tak wniosek złożony przez pracownika...hmmm a jakby tak złożyć nowy wniosek z dobra datą a tamten odrzucić formalnie? Jak myślicie?Milosz90 pisze: 06 kwie 2020, 12:28Rozumiem, że wniosek był wprowadzany przez pracownika? Jeśli tak, to podczas wprowadzania wniosku jest możliwość wybrania daty złożenia wniosku. Pomimo tego widnieje on z datą 3 kwietnia? Jeśli podczas wprowadzania go do systemu data nie została zmieniona to chyba nie da się już poprawić tej daty. Ale mogę być w błędzie.Pcprnowa pisze: 06 kwie 2020, 12:09 Wniosek na moduł II wpłynął 31 marca w wersji papierowej, wpisany do SOW 3 kwietnia. Teraz w programie wygląda jakby został złożony po terminie. Co z tym zrobić? I co z raportem- jak zrobię na dzien 1 kwietnia to nie będzie tego wniosku widać.
Oprócz Raporty z SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Wątpliwości w systemie sow
Ocena wniosku uzasadnienie
Ocena merytoryczna
Umowy w ramach AS
Ważność weksla
Wniosek złożony przez Pełnomocnika
raport 19
Zle wyliczona kwota dodatku i skrypt
Brak wymaganych załączników
Wnioskodawca dwa imiona
Dwa kierunki studiów a SOW
ocena formalna- pisma do wnioskodawców