My mamy wykaz, co możemy zaliczyć do rozliczenia stypendium, załączony do regulaminu dla osób wnioskujących. Największe oburzenia były podczas zmiany wykazu...ale teraz ludzie już wiedzą co i jak i jest lepiejGOPS_1234 pisze: ↑04 lis 2025, 16:33Pani kupiła dla dziecka kurtkę dokładnie tę ( https://www.zara.com/pl/pl/kurtka-pucho ... v2=2538410 ) i upiera się, że to kurtka sportowa. Jak odmówić Pani przyjęcia tej faktury? Zrobić wydruk jakiś, że to ta kurtka i podłączyć pod fakturę? Czy jak jest oświadczenie, że to kurtka sportowa na zajęcia W-F to uznać to? Bo dla mnie ewidentnie to nie jest kurtka sportowa. Tylko jak to zrobić żeby jej nie refundować tej kurtki? Dodatkowo od razu mam pytanie czy też patrzycie w internecie co to za ubiór jest jakie buty itd. czy może jak piszą oświadczenie to wam wystarcza? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
GOPS_1234 pisze: ↑05 lis 2025, 8:55A ja mam wpisane ogólnie strój na zajęcia wychowania fizycznego. I teraz Pani się upiera, że to kurtka na W-F, a według mnie nie. Tylko też Pani napisała oświadczenie, że to kurtka na W-F i przez to oświadczenie się zastanawiam czy nadal mogę tego nie uznać.
U nas tez strój na WF jest rozbity na konkretne części garderoby, tj. Spodnie sportowe, bluza sportowa, spodenki, tshirt, obuwie sportowe. Kurtki nigdzie nie mamy w wykazie,więc nie ujęłabym tego,zwłaszcza,ze wiem potem jak to funkcjonuje. Za chwilę pojawia sie inni wnioskodawcy z puchowkami