Refundacja faktury - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 lis 2025, 16:33

Pani kupiła dla dziecka kurtkę dokładnie tę ( https://www.zara.com/pl/pl/kurtka-pucho ... v2=2538410 ) i upiera się, że to kurtka sportowa. Jak odmówić Pani przyjęcia tej faktury? Zrobić wydruk jakiś, że to ta kurtka i podłączyć pod fakturę? Czy jak jest oświadczenie, że to kurtka sportowa na zajęcia W-F to uznać to? Bo dla mnie ewidentnie to nie jest kurtka sportowa. Tylko jak to zrobić żeby jej nie refundować tej kurtki? Dodatkowo od razu mam pytanie czy też patrzycie w internecie co to za ubiór jest jakie buty itd. czy może jak piszą oświadczenie to wam wystarcza? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
GOPS_1234
Starszy referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 05 lis 2025, 5:31

GOPS_1234 pisze:
04 lis 2025, 16:33
Pani kupiła dla dziecka kurtkę dokładnie tę ( https://www.zara.com/pl/pl/kurtka-pucho ... v2=2538410 ) i upiera się, że to kurtka sportowa. Jak odmówić Pani przyjęcia tej faktury? Zrobić wydruk jakiś, że to ta kurtka i podłączyć pod fakturę? Czy jak jest oświadczenie, że to kurtka sportowa na zajęcia W-F to uznać to? Bo dla mnie ewidentnie to nie jest kurtka sportowa. Tylko jak to zrobić żeby jej nie refundować tej kurtki? Dodatkowo od razu mam pytanie czy też patrzycie w internecie co to za ubiór jest jakie buty itd. czy może jak piszą oświadczenie to wam wystarcza? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
My mamy wykaz, co możemy zaliczyć do rozliczenia stypendium, załączony do regulaminu dla osób wnioskujących. Największe oburzenia były podczas zmiany wykazu...ale teraz ludzie już wiedzą co i jak i jest lepiej :) kazdy oczywiscie dostal wykaz do reki, wiec maja sciage dla siebie. Wczesniej wiem, że były stosowane oswiadczenia kupujacego, że np. to odzież sportowa, badz dopiska sprzedawcy z pieczatka i podpisem, bo systemy w sklepach generowały jakies konkretne nazwy i nie mozna było tego zmienić. Pracownik zajmujacy sie stypendium kazda fakturę/rachunek akceptuje badz nie, daje notatke na dokumencie i pieczatke z podpisem. Osobiscie nie mialam przypadku zakupu kurtki. No i przy braku akceptacji mamy odnosnik do wykazu rzeczy, które można rozliczyć przy stypendium.
k_m
Praktykant
Od: 06 paź 2025, 11:48
Zajmuję się: gops

Napisano: 05 lis 2025, 8:55

A ja mam wpisane ogólnie strój na zajęcia wychowania fizycznego. I teraz Pani się upiera, że to kurtka na W-F, a według mnie nie. Tylko też Pani napisała oświadczenie, że to kurtka na W-F i przez to oświadczenie się zastanawiam czy nadal mogę tego nie uznać.
GOPS_1234
Starszy referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 05 lis 2025, 12:17

Ja bym nie rozliczyła. Kurtka puchowa na zajęcia z WF? No nie. "Odzież sportowa" do rozliczenia ze stypendium to koszulki, spodenki, dres, obuwie sportowe, strój na basen. Jak się bardzo upiera, to może poproś o dostarczenie podpisanego przez nauczyciela WF lub Dyrektora Szkoły zaświadczenia, że posiadanie kurtki na zajęciach z WF jest wymagane.
ABANAS
Praktykant
Od: 09 sie 2023, 13:17
Zajmuję się: pomoc materialna o charakterze socjalnym dla uczniów

Napisano: 05 lis 2025, 14:26

Ja bym nie uznała. Również mamy u nas wykaz konkretnych artykułów jakie zaliczamy do stypendium, oczywiście nie ma tam wpisanych kurtek i jakąkolwiek kurtkę by strona nie kupiła to nie zaliczamy, nawet jeżeli twierdziłaby że to kurtka na WF :)
aleks2529
Praktykant
Od: 05 lis 2025, 10:40
Zajmuję się: Stypendia szkolne, Karta Dużej Rodziny

Napisano: 05 lis 2025, 20:56

GOPS_1234 pisze:
05 lis 2025, 8:55
A ja mam wpisane ogólnie strój na zajęcia wychowania fizycznego. I teraz Pani się upiera, że to kurtka na W-F, a według mnie nie. Tylko też Pani napisała oświadczenie, że to kurtka na W-F i przez to oświadczenie się zastanawiam czy nadal mogę tego nie uznać.

U nas tez strój na WF jest rozbity na konkretne części garderoby, tj. Spodnie sportowe, bluza sportowa, spodenki, tshirt, obuwie sportowe. Kurtki nigdzie nie mamy w wykazie,więc nie ujęłabym tego,zwłaszcza,ze wiem potem jak to funkcjonuje. Za chwilę pojawia sie inni wnioskodawcy z puchowkami 😉😃
k_m
Praktykant

Napisano: 05 lis 2025, 21:30

Wybaczcie te emotki...nie wiem dlaczego sa takie duże. Można w ogóle jakoś edytować posty ? Proszę o podpowiedź, nie umiem tego znaleźć.
k_m
Praktykant

Napisano: wczoraj, 9:37

my mamy dodatkowo zapis w regulaminie, że stypendium nie należy się na odzież wierzchnią
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x