rejestr ortopedyczne - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 paź 2016, 19:10

może banalne pytanie, ale im się dłużej się nad tym zastanawiam tym dopadają mnie wątpliwości. osoba niepełnosprawna złozyła wniosek w ramach dof. przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych. w momencie złożenia wniosku przedstawiła ofertę cenowa. teraz dołączyła do wniosku fakturę.wówczas w rejestrze wpisałem kwotę wnioskowaną na podstawie oferty cenowej. teraz mam fakturę i kwoty nieznacznie się różnią ( 20 zł). z przedstAWIONEJ FAKTURY końcowej wynika, że przedmiot dofinansowania jest tańszy. no i moje mądre pytanie. czy w rejastrze zostawiam tą kwotę wnioskowaną na podstawie oferty czy poprawiam na kwotę z faktury. nie wiem czy dobrze mysle, ale czy w takim przypadku nie jest uwzględniona kwota w momencie złożenia wniosku z ofertą cenowa. pomóżcie.
sebaaaaaaa

Napisano: 06 paź 2016, 19:55

jeśli rejestr robisz w excellu to możesz zrobić kolumnę z kwotą wnioskowaną i kwotą faktycznie wypłaconą, zrób taką jaka Ci się przyda np. do sprawozdania; na pewno przyda Ci się zliczanie kwot wypłaconych, bo na jej podstawie wiesz ile kasy zostało w budżecie - nie wiem czy o to Ci chodziło
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 06 paź 2016, 21:06

cały czas chodzi mi o kwotę wnioskowaną. Jestesmy już po środkach,wniosek na raie nie będzie dofinansowany z powodu braku środków. te głupie 20 zl nie daje mi spokoju.Pani w lipcu złozyła wniosek na ort. załączając oferte cenowa. na podstaie oferty ostała wyliczona kwota wnioskowana. PUŚCIŁEM SPRAWOZDANIE, GDZIE TRZEBA UJĄĆ KWOTĘ WNIOSKOWANĄ. NO I AKURAT DZIŚ PANI DONIOSŁA FAKTURE, GDZIE OKAZAŁO SIĘ ŻE PRZEDMIOT DOFINANSOWANIA BĘDZIE TAŃSZY. JEŚLI CHODZI O EWENTUALNĄ KWOTĘ DOFINSOWANIA TO WTEDY WPISZĘ KWOTĘ KTÓRA ZOSTAŁA WYPLACONA FAKTYCZNIE. MOJE MYSLI CALY CZAS KRĄŻĄ PRZY KWOCIE WNIOSKOWANEJ.. JUŻ SAM NIE WIEM CZY MAM ZOSTAWIĆ TĄ KWOTĘ WNIOSKOWANĄ WYLICZONĄ NA PODTAWIE OFERTY, BO JEŚLI CHODZI O WYPLATĘ TO JUŻ WTEDY Z FAKTURY, PIENIĄDZE FAKTCZNIE WYPLACONE. POMÓŻCIE BO JUŻ SAM NIE WIEM. RAZ WYDAJE MI SIĘ ZE LICZY SIĘ KWOTA WNIOSKOWANA W MOMENCIE ZŁOŻENIA WNIOSKU CZYLI W TYM PRZYPADKU W MOMENCIE ZŁOŻENIA OFERTY CENOWEJ. PRZEZ TE 20 ZŁ CHYBA SPANIE NIE BĘDZIE MI SZŁO. CO MYŚLICIE NA TEN TEMAT. BYŚCUE W TAKIM PRZYPADKU ZOSTAWILI TĄ PIERWOTNĄ KWOTĘ WNIOSKOWANĄ POMOCY
sebaaaaaa

Napisano: 07 paź 2016, 7:16

w kwocie wnioskowanej będziesz miał ujętą kwotę wnioskowaną, a w pozycji wydatkowane będziesz wpisywał te kwotę o 20 mniejszą, w czym problem?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 07 paź 2016, 8:37

U nas wnioskują o 100% a my dajemy 80% i wpisujemy wnioskowaną 100% a przyznaną i wypłaconą 80%. Też nie widzę problemu
grani

Napisano: 10 paź 2016, 11:33

Chyba wiem, o co Ci chodzi, bo sama zastanawiałam się nad tym i co kwartał mieszam okrutnie. Zwłaszcza, że ktoś wnioskuje o pewną (większą)kwotę np w pierwszym kwartale, a wypłacam dopiero w kolejnym mniejszą kwotę (bo jednak wziął tańszy aparat). W sprawozdaniu już dałam wyższą kwotę i przy kolejnym sprawozdaniu(jeśli jednak zmniejszę kwotę wnioskowaną) nie pasuje narastająco.
Żeby sobie nie mieszać między kwartałami zostawiam tę wyższą kwotę wnioskowaną i wtedy "z palca" wpisuję wypłacone, NFZ, udział własny i koszt całkowity (mam takie opcje w swoim programie).
PCPR-T

Napisano: 11 paź 2016, 15:07

skoro zmieniła się faktura to zmieniła się również kwota wnioskowana i uważam, że to trzeba zmienić kwotę wnioskowaną
pcpr2

Napisano: 11 paź 2016, 16:44

kwota wnioskowana a kwota wypłacona to wg np. sprawozdania dwie różne kwoty, oczywiście mogą być jednakowe, ale wypłacona może być niższa

kwoty wnioskowanej się nie zmienia po otrzymanej fakturze - co za głupota ???
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 12 paź 2016, 7:52

Witam czy macie jakiś szablon w exelu zrobiony , żeby sobie od nowego roku prawidłowo wpisywać i prowadzić te wszystkie przedmioty ortopedyczne. Przy każdym kwartale i robieniu sprawozdania mam straszne problemy.

Proszę odpiszcie
Kasia12

Napisano: 12 paź 2016, 8:27

Kasia12 pisze:Witam czy macie jakiś szablon w exelu zrobiony , żeby sobie od nowego roku prawidłowo wpisywać i prowadzić te wszystkie przedmioty ortopedyczne. Przy każdym kwartale i robieniu sprawozdania mam straszne problemy.

Proszę odpiszcie
My działamy na Tyldzie. I zawsze mam zrobione aktualizacje, jeśli PFRON zmienia coś w swoich sprawozdaniach.
Pcpr

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x