Saren pisze:tylko jak mam w tym momencie traktować VAT w projekcie systemowym który podpiszemy lada dzień na dwa lata ????
a macie wytyczne ? nie nie macie bo to świeża sprawa nawet jednostki nadrzędne nie wiedzą jak się zabrac do tego nie mówiac o ministerstwie finansów które musi wydac jakieś wytyczne w tej sprawieAnia77 pisze:A jak ustalić plan wydatków i dochodów na rok 2016? Jak już termin składania projektów budżetu
Pierwsze wytyczne otrzymaliśmy wczoraj. Moja gmina chce rozpocząć proces korekt deklaracji vat za ostatnie 5 lat jeszcze w tym roku. Powodem pośpiechu jest możliwość odzyskania vat z inwestycji oraz nowy prewskaźnik i predefinowany vat obowiązujący od stycznia 2016r.alka1234 pisze:Saren pisze:tylko jak mam w tym momencie traktować VAT w projekcie systemowym który podpiszemy lada dzień na dwa lata ????a macie wytyczne ? nie nie macie bo to świeża sprawa nawet jednostki nadrzędne nie wiedzą jak się zabrac do tego nie mówiac o ministerstwie finansów które musi wydac jakieś wytyczne w tej sprawieAnia77 pisze:A jak ustalić plan wydatków i dochodów na rok 2016? Jak już termin składania projektów budżetu