RKO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 lis 2024, 1:49

Byłam dzisiaj w Mopsie i zastępca dyrektora stwierdził że był na szkoleniu z ministrem i skoro z art8 ust4 pkt15 został uchylony to oznaką że zalicza się do dochodu. Ponieważ skoro w tej ustawie nie ma napisane że rko nie wlicza się do dochodu oznacza że się wlicza i juz
Ewelkarewelkamaja
Praktykant
Od: 20 lis 2024, 19:55
Zajmuję się: Dziecmi

Napisano: 25 lis 2024, 8:41

Akurat cyt.: „szkolenie z ministrem” to brednie :lol: Ale owszem – mogą być różne interpretacje danej sytuacji prawnej. Masz zatem dwa wyjścia: przyjąć do wiadomości i zaakceptować decyzję MOPSu albo odwołać się od niej.
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury

Napisano: 25 lis 2024, 10:48

Właśnie bylam w Mopsie i pokazałam mojej pracownik socjalnej artykuł który napisaliście wcześniej i powiedziała że będzie się kontaktować z kierownikiem co dalej. Ale sądzę że i tak stwierdza że RKO wlicza sie do dochodu więc bd musiała poczekać na decyzje
Ewelkarewelkamaja
Praktykant
Od: 20 lis 2024, 19:55
Zajmuję się: Dziecmi

Napisano: 25 lis 2024, 11:46

Więc to tylko interpretacja. Pomoc społeczną przyznaje się na podstawie ustawy o pomocy społecznej, która jasno wskazuje czego nie wlicza się do dochodu. Jest to ustawa wiodąca w prowadzeniu postępowań dot. świadczeń z pomocy społecznej. Jeśli coś jasno określa to ja osobiście nie odważę się stosować przepisów innych ustaw. Po doświadczeniu z poprzedniej kontroli kompleksowej już nie zamierzam stosować zapisu z kpa że jak jest przepis niejasny to należy postępować na korzyść strony.
neith04
Stażysta
Od: 26 sie 2021, 9:27
Zajmuję się: PS

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem