mam klientkę której w styczniu 2019 roku przyznałam zasiłek stały- 645 zł z racji wieku (kobieta 65 lat, bez dochodów i uprawnień do własnego świadczenia. Pani w marcu złożyła do ZUS wniosek o przyznanie emerytury dla matek które urodziły i wychowały min. 4 dzieci. Napisałam więc pismo do ZUS, że w momencie otrzymania przez nią świadczenia proszę o zastosowanie art. 99 ustawy o pomocy społecznej. W marcu Pani pobrała zasiłek stały, w między czasie otrzymała decyzję ZUS przyznającą rodzicielskie świadczenie uzupełniające w kwocie 925 zł netto, uchyliłam więc jej zasiłek stały i w tej samej decyzji wskazałam, że nadpłacony zasiłek stały zostanie potrącony przez ZUS. Dopiero po fakcie zorientowałam się, że w naszej ustawie jest mowa jedynie o potrąceniu emerytury bądź renty. Otrzymałam pismo z ZUS, że nadpłacony zasiłek stały zostanie potrącany począwszy od maja br. Co mam w takiej sytuacji zrobić, myślę, że popełniłam błąd i nie powinnam od niej żądać tego nadpłaconego zasiłku stałego. Jak mogę z tego wybrnąć, bardzo proszę o podpowiedź