RODZINA WIELODZIETNA JEDNA CZY DWIE

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
RODZINA WIELODZIETNA

RODZINA WIELODZIETNA JEDNA CZY DWIE

Post autor: RODZINA WIELODZIETNA »

Co zrobić w takiej sytuacji : Rodzina wielopokoleniowa
Dwoje rodziców . Trójka dzieci . Najstarsze z nich studiuje z nich i jest rodzicem -ojciec nieznany - studentka III roku . Jedna gmina . Najstarsze jest obecnie w związku małżeńskim gdzie są dzieci (dwójka ) z poprzedniego związku . Zamieszkują u rodziców tego najstarszego . Czy prowadzą wspólne gospodarstwo nie wiem a wywiadu się nie przeprowadza .

Wniosek złożyli rodzice studentki wraz z nią i mąż studentki wraz z nią . Nie wiem czy rodzic e byli umocowani do złożenia wniosku w jej imieniu jako członka rodziny i tak samo kiedy złożył wniosek mąż . Czy tu są dwie odrębne rodziny czy też raczej jest zbieg uprawnień po stronie najstarszego dziecka . Jakiś :idea:
Jeśli dwie odrębne to rodzice i pozostała dwójka ( najstarsze tworzy odrębną rodzinę ) brak uprawnień . Jeśli jedna to wielopokoleniowa bo rodzice najstarszego są dziadkami i kicha .
Co zrobić ?
Ja uważam , że dwie odrębne rodziny . Zgoda dla jednej i odmowa dla drugiej . Nic innego nie przychodzi mi do głowy .
ewelina12

Re: RODZINA WIELODZIETNA JEDNA CZY DWIE

Post autor: ewelina12 »

dla mnie to dwie rodziny a studentka niech wybiera czy bezterminowo czy do 25 lat ale pewna to nie jestem
Gość 245577

Post autor: Gość 245577 »

Cisza bo nikt nie wie jak podejść do problemu . Ciekawe czy ktoś poda rozwiązanie :?:
piciripci

Post autor: piciripci »

Powiem szczerze, że problem jest średnio przystępnie opisany i ciężko z tego cokolwiek zrozumieć.
Wiem tylko, że bierzemy pod uwagę rodzinę wielodzietną a nie wielopokoleniową. Jak dla mnie, małżeństwo najstarszego dziecka wyklucza go z rodziny, bo tworzy odrębną.
gość 12345

Post autor: gość 12345 »

To oczywiste . Tylko studentka z rodzicami :)
ODPOWIEDZ