rodzinne czy dostane? pilna sprawa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 sty 2014, 19:45

chcialabym złożyć wniosek na zasiłek rodzinny, ostatnio miałam odmowę bo przekroczone było kryterium dochodowe - podjęłam pracę.
Teraz już nie pracuję, ale jestem na zwolnieniu lekarskim i będe miała później płacone chorobowe. Czy jak złoże teraz wniosek o rodzinne to juz bez problemu mi przyznają?
~Ewa

Napisano: 24 sty 2014, 20:38

Niestety nie.
~ja

Napisano: 24 sty 2014, 22:36

a dlaczego nie?
~Ewa

Napisano: 25 sty 2014, 11:27

jak masz świadectwo pracy i zasiłek chorobowy z zusu to utrata z pracy ale doliczyć należy ten zasiłek
a jak jesteś cały czas w stosunku pracy to nie ma anni utraty ani uzyskania
~ewalu

Napisano: 25 sty 2014, 12:08

3 miesiace temu miała złozyc wnosek o przedłuzenie rodzinnego i zapomniała.Czy Jak teraz złoze to dostane?
~ola

Napisano: 25 sty 2014, 12:11

3 miesiace temu miałam złozyc wnosek o przedłuzenie rodzinnego i zapomniałam
.Czy Jak teraz złoze to dostane?
~ola

Napisano: 25 sty 2014, 16:08

do pani ewalu - 31 stycznia mamsię zgłosić po świadectwo pracy do zakładu pracy, a teraz już jestem na zwolnieniu lekarskim, myślę że będę miała płacony zasiłek chorobowy z zus, to nie wiem czy mogę złożyć już wniosek i będzie mi przysługiwał zasiłek rodzinny na dzieci, proszę aby mi pani wytłumaczyła dokładnie, dziekuje.
~Ewa

Napisano: 26 sty 2014, 12:35

Złożyć wniosek jak najbardziej Pani powinna. Zasiłek chorobowy będzie dochodem uzyskanym, ale w przypadku przekroczenia( bo ośrodek doliczy dochód z miesiąca następującego po miesiącu w którym dochód został uzyskany). Podejrzewam,że odmowa za styczeń jeżeli wniosek wpłynie w styczniu od lutego przyznanie - prawdopodobnie, a później w zależności od wysokości zasiłku. Złożyć wniosek powinna Pani a organ rozpatrzy zgodnie z przepisami. Pozdrawiam.
~Iwa

Napisano: 26 sty 2014, 15:45

dziekuje za pomoc, wniosek pani kazała mi złożyć na początku lutego, ale nie wiem czy jest sens jak znowu będą mi liczyć chorobowe, to na ile miesięcy bym dostała rodzinne, bo chorobowe pewno mi znowu przekroczy dochód, a kiedy muiała bym zanieść zaświadczenie o chorobowym i za jaki miesiąc?
~Ewa

Napisano: 27 sty 2014, 9:33

jeśli będzie od lutego to za marzec na początku kwietnia i jeśli byłoby przekroczenie to od kwietnia nie przysługuje
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x