rolnik oświadczył, że... - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 12    [ Posty: 115 ]

Napisano: 30 maja 2014, 14:20

to tak samo by było, gdyby napisali, że ZDO/ŚP /SZO należy się pracownikom jak zaprzestaną pracy ... to czy nadal są pracownikami?
Dagg

Napisano: 30 maja 2014, 14:59

Ja tam rolnikom będe przyznawała jak mi napiszą oświadczenie, ze zaprzestali prowadzenia gospodarstwa. a to sa ubezp[ieczeni w KRUS- to ich ubezpieczać w ZUS nie bedę.
podpiszą oświadczenie więc sie kłócic nie mam zamiaru- i jeszcze wywiad to potwierdzi to tym bardziej. pozdrawiam
mikixyz

Napisano: 02 cze 2014, 11:49

...i tak się to zawsze kończy...
każdy po swojemu przyznaje, wydaje...i tak jedni będą dawać, a inni będą odmawiać...
antonina

Napisano: 02 cze 2014, 13:04

JA tam będę przyznawać
Andziaaaaaa

Napisano: 02 cze 2014, 13:20

Zaprzestanie prowadzenia pojazdu oznacza zaprzestanie prowadzenia pojazdu - nie ma obowiązku sprzedaży pojazdu, wyrejestrowania go, zaprzestania opłacania OC, jednocześnie człowiek zaprzestający prowadzenia pojazdu nie przestaje być kierowcą.
Rolnik ma zaprzestać prowadzenia gospodarstwa - co nie oznacza, że ma je sprzedać, przestać opłacać KRUS i fakt zaprzestania pracy nie oznacza, że rolnik przestaje być rolnikiem. Może posiadać gospodarstwo, może zlecić komuś jego prowadzenie.
ki diabeł

Napisano: 02 cze 2014, 13:54

podoba mi się to porównanie
Kati@

Napisano: 02 cze 2014, 14:12

tak sobie to czytam i wychodzi na to że wystarczy, że rolnik nie pracuje w gospodarstwie to już oznacza że nie prowadzi tylko się zastanawiam po co ustawodawca dął dwa pojęcia zaprzestanie pracy w gospodarstwie i zaprzestanie prowadzenia
gosiaaa

Napisano: 02 cze 2014, 14:24

Zaprzestanie pracy jest dla domownika, małżonka - rolnik jako właściciel obligatoryjnie je prowadzi, nie tylko w nim pracuje.
ki diabeł

Napisano: 02 cze 2014, 14:27

czyli w przypadku rolnika jak przychodzi i mówi że on to nie robi w tym gospodarstwie to nie jest jednoznaczne z zaprzestaniem prowadzenia gospodarstwa
gosiaaa

Napisano: 02 cze 2014, 14:34

Rolnik ma oświadczyć, że zaprzestaje prowadzenia gospodarstwa. Nie ma pisać na oświadczeniu, że "nie robi", bo to nie jest jednoznaczne. Zaprzestanie PROWADZENIA nie jest tożsame z zaprzestaniem POSIADANIA gospodarstwa.
ki diabeł

Strona 7 z 12    [ Posty: 115 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x