Ja tam rolnikom będe przyznawała jak mi napiszą oświadczenie, ze zaprzestali prowadzenia gospodarstwa. a to sa ubezp[ieczeni w KRUS- to ich ubezpieczać w ZUS nie bedę.
podpiszą oświadczenie więc sie kłócic nie mam zamiaru- i jeszcze wywiad to potwierdzi to tym bardziej. pozdrawiam
Zaprzestanie prowadzenia pojazdu oznacza zaprzestanie prowadzenia pojazdu - nie ma obowiązku sprzedaży pojazdu, wyrejestrowania go, zaprzestania opłacania OC, jednocześnie człowiek zaprzestający prowadzenia pojazdu nie przestaje być kierowcą.
Rolnik ma zaprzestać prowadzenia gospodarstwa - co nie oznacza, że ma je sprzedać, przestać opłacać KRUS i fakt zaprzestania pracy nie oznacza, że rolnik przestaje być rolnikiem. Może posiadać gospodarstwo, może zlecić komuś jego prowadzenie.
tak sobie to czytam i wychodzi na to że wystarczy, że rolnik nie pracuje w gospodarstwie to już oznacza że nie prowadzi tylko się zastanawiam po co ustawodawca dął dwa pojęcia zaprzestanie pracy w gospodarstwie i zaprzestanie prowadzenia
czyli w przypadku rolnika jak przychodzi i mówi że on to nie robi w tym gospodarstwie to nie jest jednoznaczne z zaprzestaniem prowadzenia gospodarstwa
Rolnik ma oświadczyć, że zaprzestaje prowadzenia gospodarstwa. Nie ma pisać na oświadczeniu, że "nie robi", bo to nie jest jednoznaczne. Zaprzestanie PROWADZENIA nie jest tożsame z zaprzestaniem POSIADANIA gospodarstwa.