rolnik sam w dolinie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 maja 2014, 20:05

reni pisze:Moje zdanie jest takie, że wystarczy oświadczenie,że opiekował się daną osobą.
A moje zdanie jest takie, że nie wystarczy. Tak zupełnie przy okazji moje zdanie pokrywa się ze zdaniem ustawodawcy, ministerstwa, szkoleniowców i kilku mądrych i doświadczonych osób z tego forum.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 20:13

reni pisze:Jężeli rolnik napisze,że wstecz zaprzestał prowadzenia gospodarstwa to na pewno wystąpi o zwrot podatku. A która gmina mu je odda??? Tymi oświadczeniami narobicie niezłego ambarasu. Moje zdanie jest takie, że wystarczy oświadczenie,że opiekował się daną osobą.
W sprawie podatku rolnego, to nikt Cie nie pyta o Twoje zdanie. Masz ziemię-płacisz. Nie masz-nie płacisz. Co tu ma wspólnego oświadczenie???
Gość

Napisano: 30 maja 2014, 8:24

Iks pisze:
A moje zdanie jest takie, że nie wystarczy. Tak zupełnie przy okazji moje zdanie pokrywa się ze zdaniem ustawodawcy, ministerstwa, szkoleniowców i kilku mądrych i doświadczonych osób z tego forum.
nie pieprz mi głupot powołujecie się na: ustawodawcę, ministerstwa, szkoleniowców i kilku mądrych i doświadczonych osób z tego forum wtedy jak wam pasuje, jak nie pasuje to piszecie że to barany i debile.
jakoś nasza ustawa o zdo wprowadziła po coś art. 3 ust. 1 : w przypadku, gdy o zasiłek dla opiekuna ubiegają się rolnicy, małżonkowie rolników lub domownicy, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2013 r. poz. 1403, 1623 i 1650)
a zgodnie z waszymi wywodami i tym co oni muszą spełnić by mieć prawo do zdo przestają być już rolnikami, małżonkami lub domownikami w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2013 r. poz. 1403, 1623 i 1650)
nówka

Napisano: 03 cze 2014, 9:32

nówka pisze:zgodnie z waszymi wywodami i tym co oni muszą spełnić by mieć prawo do zdo przestają być już rolnikami, małżonkami lub domownikami w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2013 r. poz. 1403, 1623 i 1650)
Przecież ja tak nigdy nie twierdziłem.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x