dziwczyna zgłasza że mąż od stycznia 2017 podjął pracę za granicą , pobiera u mnie rodzinne czy ja mogę uchylić jej decyzję żeby w razie coś nie musiała potem tego zwracać?
Wstrzymuję wypłatę na prośbę osoby pakuję akta w kopertę wysyłam do ROPS-u z zapytaniem czy zachodzi koordynacja i czekam co ROPS stwierdzi jak każe uchylić decyzję to uchylam
musisz wystąpić z zapytaniem do ROPS czy zachodzi koordynacja- art 16 ust 2.
jeżeli okaze sie ze koordynacja zachodzi- uchylasz decyzję i przesyłasz do ROPS
nie możesz wstrzymać jej wypłat bo jak jest koordynacja to nie jesteś organem właściwym .. ślesz zapytanie i czekasz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
a to na prośbę strony nie można wstrzymać wypłąty? na podstawie kpa? Wiem, że dużo ośrodków tak robi, że jeżeli osoba wystąpi z prośbą o wstrzymanie do wyjaśnienia to wstrzymują wypłaty
ja na podstawie oświadczenia strony wstrzymuję wypłatę nie uchylam, pytam czy zachodzi koordynacja, dostaję odp że tak to od czasu kiedy zachodzi koordynacja uchylam dec, po uprawomocnieniu wysyłam do nich dec uchylającą oryginały dok harmonogram wypłat oraz inf że od tego czy tego czasu wstrzymano wypłatę na podstawie prośby strony