Rops i co ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 19 lip 2016, 8:08

dostałem odpowiedź z ROPS że w sprawie pewnego wniosku koordynacja zachodzi od 1 lipca 2016. I co teraz? w piśmie nie ma ani słowa że mam wydać decyzje na okres kwiecień, maj i czerwiec ( wniosek złożony w kwietniu). Ktoś podpowie?
Dominik88

Napisano: 19 lip 2016, 8:17

A ROPS wydał decyzje w tej sprawie czy na razie tylko pisemko? Zwrócił ci akta?

PS. ten portal robi się coraz bardziej nazistowski, pierw nick ss, teraz końcówka 88....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 10:08

ROPS odesłał do mnie oryginały dokumentów i wniosku, decyzji nie wydał, jest pismo, że koordynacja zachodzi od 1. lipca 2016. A dzisiaj przyszła Pani bo dostała informację że jej wniosek został przekazany do Niemiec, bo tam mąż pracuje i od 1. lipca tam jest pierwszeństwo wypłaty świadczeń bo ta Pani jest nieaktywna zawodowo w Polsce. To ja już nie wiem, do Niemiec widocznie kopie odesłali tych dokumentów.
Dominik88

Napisano: 19 lip 2016, 13:03

Dominik88 pisze:ROPS odesłał do mnie oryginały dokumentów i wniosku, decyzji nie wydał, jest pismo, że koordynacja zachodzi od 1. lipca 2016. A dzisiaj przyszła Pani bo dostała informację że jej wniosek został przekazany do Niemiec, bo tam mąż pracuje i od 1. lipca tam jest pierwszeństwo wypłaty świadczeń bo ta Pani jest nieaktywna zawodowo w Polsce. To ja już nie wiem, do Niemiec widocznie kopie odesłali tych dokumentów.
ja mam podobną sytuację i też nie bardzo wiem co robić.. chyba trzeba wydać decyzję za ten okres dopóki nie ma koordynacji a później to już nie nasz problem. pomoże ktoś?
Anka25

Napisano: 19 lip 2016, 15:14

ja miałam podobna sytuacje z tym ze w zawiadomieniu od rops miałam napisane, ze ja mam wypłacic za kwiecień i od czerwca a za maj oni piszą decyzję bo w tym okresie zachodzi koordynacja.
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 15:23

ja też dostałam informację że koordynacja zachodzi od maja i nie wiem co zrobić z kwietniem, czy człowiekowi płacić czy czekać na kolejne pisma od marszałka? dzwonię do rops i nikt nie odbiera. co robić w tej sytuacji? dostałam tylko informację nic więcej, wniosek z dokumentami został odesłany do marszałka i oprócz ksera wniosku nic u siebie nie mam. czy na podstawie tego co mam można wydać decyzję przyznającą za kwiecień?
j14

Napisano: 19 lip 2016, 15:45

ja dostałam zawiadomienie wraz z domumentaki, a z tereści zawiadomienia wynikało ze my mamy wydac jedną decyzje za IV i od VI a oni za V wiec nie mam pojecia jak u ciebie jest to napisane??
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 15:51

napisali tylko że osoba jest zatrudniona od 1 maja do 29 października w Wielkiej Brytanii i w związku z tym koordynacja zachodzi od maja do października 2016 r. i tyle, nic więcej
j14

Napisano: 20 lip 2016, 7:37

no właśnie w moim piśmie od Marszałka jest tylko informacja od kiedy zachodzi koordynacja. Nie ma ani słowa że ja mam wypłacić cokolwiek. Podpowie ktoś jeszcze co robić? Bo żeby dodzwonić się do Marszałka to trzeba by chyba cały dzień na telefonie wisieć
Dominik88

Napisano: 20 lip 2016, 11:04

Elmer, Ewalu , Tom
Pomożecie? :D
Anka25

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x