rozdzielnosc majatkowa a dochody do odplatnosci za DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 lut 2010, 20:41

witam,

mam pytanie odnosnie tego, czy mam brac od corki osoby przyjmowanej do dps, jedynie jej dochody (ma intercyze podpisana z mezem) czy dochody jej z mezem? jezeli jej dochody bo tak mi sie wydaje to czy kryterium dochodowe stosowac jak dla osoby w rodzinie czy dla samodzielnego gospodarstwa?

dzieki za odpowiedzi, pilne
~artur

Napisano: 02 lut 2010, 17:41

aaa na dodatek intercyze mam podpisana niedawno

poratujcie, co robic??? jak to zalatwic???
~artur

Napisano: 02 lut 2010, 18:21

W ustawie nie ma mowy o rozdzielczości. Moim zdaniem w/w zabieg nie zwoolni z ponoszenia odpłatności, rozówd owszem. Po rozwodzie brany jest tylko dochód jednej osoby.
~Agorr

Napisano: 02 lut 2010, 18:37

wlasnie wiem ze nie ma nic na ten temat w ustawie. ale jak ma intercyze, to wg prawa jej dochodami sa jej jedynie jej dochody, dochody meza sa tylko i wylacznie jego dochodami. jezeli ona ma dochod 1200pln netto, maz ma 2500netto, to jezeli wezme od niej oplate 1500pln, to przy liczeniu dochodu razem bedzie zachowane 250% kryterium na osobe, jednak jak ona ma to placic, skoro jej dochod wynosi 1200 netto, a dochody meza wg normalnego to jego dochody i nie musi sie z nia tym dzielic???? co zrobic z tym fantem???
~artur

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x