ja bym rozliczała tylko za ostatni miesiąc, przecież przez ostatnie 3 lata rozliczaliśmy na bieżąco co kwartał, to po co niby to było? jak były jakieś zmiany, to się zmieniało, więc nie ma mowy o niedopłatach czy nadpłatach zaliczki. Ja będę wysyłać prośbę o zaświadczenia z ZA za wrzesien, tylko jedno mnie zastanawia. Jak komornik przysyłał nam kwartalne rozliczenie, to gdy były jakies spłaty to zmieniałam decyzję z ZA na następne 3 miesiące, a co w przypadku gdy będa zmiany teraz we wrzesniu? przecież nie ma już jak zmienić decyzji albo coś...
Na szkoleniu mówili że można rozliczyć tylko ostatni kwartał mimo że art 46 przewiduje rozliczenie zaliczki od początku jej istnienia. I że do komornika trzeba będzie wystąpić o zaświadczenia
rozliczacie ostatni kwartał, jezeli okazę się że była nadpłata, bo komornik coś wyegzekwował to decyzja o nienaleznie pobranyej zaliczce. przeciez zaliczka rozliczana jest co kwartał, więc do rozliczenia zostaje jedynie ostatni kwartał
to w koncu jak to z tym rozliczaniam jest /
ja wyslalm do kornika pisma o zaswiadczenie o bezskutecznosci za ostanie 3 msc czyli lipiec , sierpien, wrzzesien a dalej rozliczac to nie ma sensu bo przeciez co 3msc zawsze rozliczalismy
jak ma wyglądać rozliczenie, jeżeli alimenty były zasądzone w kwocie 300zl m-nie,zaliczka była wypłaca\\na w kwocie 170zł, pózniej w różnicy na skutek egzekucji (od alimentów kwoty wyegzekwowane były odejmowane, a nie od zaliczki) , jak obliczyć czy jest niedopłata czy nadpłata(matematycznie co z czym porównywać) ?