rozliczeie zaliczki po wejściu funduszu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 29 wrz 2008, 14:37

ja bym rozliczała tylko za ostatni miesiąc, przecież przez ostatnie 3 lata rozliczaliśmy na bieżąco co kwartał, to po co niby to było? jak były jakieś zmiany, to się zmieniało, więc nie ma mowy o niedopłatach czy nadpłatach zaliczki. Ja będę wysyłać prośbę o zaświadczenia z ZA za wrzesien, tylko jedno mnie zastanawia. Jak komornik przysyłał nam kwartalne rozliczenie, to gdy były jakies spłaty to zmieniałam decyzję z ZA na następne 3 miesiące, a co w przypadku gdy będa zmiany teraz we wrzesniu? przecież nie ma już jak zmienić decyzji albo coś...
~Iza

Napisano: 29 wrz 2008, 22:07

a moze ktos jeszcze sie wypowie ... bo to jest bledne kolo....
~inka

Napisano: 30 wrz 2008, 0:07

Na szkoleniu mówili że można rozliczyć tylko ostatni kwartał mimo że art 46 przewiduje rozliczenie zaliczki od początku jej istnienia. I że do komornika trzeba będzie wystąpić o zaświadczenia
~Weronika

Napisano: 30 wrz 2008, 10:04

Weronika na jakim szkoleniu i kto je prowadzil ? Zaswiadczenie za ostatni miesiący czy za 3 ostatnie msc ?
~Magda

Napisano: 30 wrz 2008, 17:05

rozliczacie ostatni kwartał, jezeli okazę się że była nadpłata, bo komornik coś wyegzekwował to decyzja o nienaleznie pobranyej zaliczce. przeciez zaliczka rozliczana jest co kwartał, więc do rozliczenia zostaje jedynie ostatni kwartał
~weri

Napisano: 30 wrz 2008, 17:49

Na szkoleniu z Mazurkiewiczem, Tak jak napisała \"weri\"
~Weronika

Napisano: 01 paź 2008, 10:36

czyli ze co? pisemy teraz do komornika o rozliczenie zaliczki?za kwartał , tak?
~agunia

Napisano: 01 paź 2008, 10:49

na to wychodzi
~magda

Napisano: 05 paź 2008, 14:42

to w koncu jak to z tym rozliczaniam jest /
ja wyslalm do kornika pisma o zaswiadczenie o bezskutecznosci za ostanie 3 msc czyli lipiec , sierpien, wrzzesien a dalej rozliczac to nie ma sensu bo przeciez co 3msc zawsze rozliczalismy
~Kala

Napisano: 19 paź 2008, 12:26

jak ma wyglądać rozliczenie, jeżeli alimenty były zasądzone w kwocie 300zl m-nie,zaliczka była wypłaca\\na w kwocie 170zł, pózniej w różnicy na skutek egzekucji (od alimentów kwoty wyegzekwowane były odejmowane, a nie od zaliczki) , jak obliczyć czy jest niedopłata czy nadpłata(matematycznie co z czym porównywać) ?
~Adela

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x