w jaki sposób liczycie przysługujące 3% na koszty obsługi w 85212? czy najprościej 3% od otrzymanej dotacji i to wszystko wydajecie czy bierzecie pod uwagę fakt, że w otrzymanej dotacji jest te 97% przypadające na zasiłki i ub.społeczne. jeśli chodzi o 2 sposób może ktoś ma wzór/proporcje jak to liczyć?
jak dołożyłaś ze swoich to na pewno się nikt nie przyczepi, bo co masz zrobić jak zabrakło? a myśmy już tak plan przeliczyły, że poszły blokady i okazało się, że około 900 zł za mało wykorzystałam w ciągu roku na 3%. ale co tam, nie będę się nakręcać. a to wina tego, że w kosztach dzielę sobie wszystko: osobno św. rodzinne, osobno fundusz i resztę. i potem wychodzą takie chocki-klocki. od następnego roku wszystko księguję razem całą obsługę i tylko do sprawozdań merytorycznych będę dzielić procentem. a u mnie będzie wszystko w jednym worku.
Gumi, ja wydam pewnie całą dotację, ale niestety koszty obsługi będą mniejsze niż to słynne 3% , ale co tam nie mam już siły, w innych paragrafach dali plan większy niż zapotrzebowanie , a na świadczenia jak nigdy dotąd brakuje, może dołążą ,ale kiedy ...
A czy plan na rozdziale 85212 macie w zł czy w zł i gr., bo mi zawsze mimo że liczę 3% od otrzymanej dotacji to i tak nie wykorzystuje w całości np. odpis na ZFŚS kwota planu 1094 wykorzystanie 1093,93 itp. delegacje ...
Jak wy z tego wybrnęłyście?
Iga1 może to nieodpowiednie co napiszę, ale ciesze się, że nie jestem sama. Dostaję cholery z tymi świadczeniami. W następnym roku jakoś muszę opracować inny system, chyba co tydzień będę sprawdzać, ile jeszcze mogę wyrównać do 3%. Oszaleję chyba. Człowiek martwi się, że przyjdzie kontrola i będą się go czepiać, a to przecież nie jest aż taka wielka kwota, skoro 3% w całym roku to ponad 41000,00 zł, a nie wykorzystam 900,00 zł. Od dzisiaj na Święta wrzucam na luz. Święta ważniejsze niż moje zamartwianie się.
Czy zwracacie na koniec roku niewykorzystane środki i jakie to są kwoty. Bo co w przypadku gdy zwrot jest np. 40 000 jak wtedy rozliczacie 3%, czy nadal od otrzymanej dotacji. Bo ja zawsze od otrzymanej dotacji nie patrzę na zwrot ale co roku mam wątpliwości.