rozliczenie dotacji

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
Awatar użytkownika
Sophia
Stażysta
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST
Kontakt:

Re: rozliczenie dotacji

Post autor: Sophia »

U nas decyzja jest wrzesień - czerwiec, i też wcześniej było bez faktur a teraz od 3 lat tylko z fakturami. Wydaną kwotę dzielimy na 80 (dotacja) - 20 (wkład własny) i resztę oddajemy. Często jest problem właśnie na zasadzie że ludzie nie przynoszą faktur a pieniądze zamawiamy tak jak by mieli je przynieść wszyscy, więc jest dużo do zwrotu. W takim wypadku w wyjaśnieniu zawsze piszemy że powodem jest nierozliczenie w pełni przez strony przyznanej kwoty i tyle.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Awatar użytkownika
Sophia
Stażysta
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST
Kontakt:

Post autor: Sophia »

pytająca1 pisze: 03 sty 2024, 10:59 czy w rocznym rozliczeniu dotacji - w okresie styczeń-czerwiec 2023 r. w liczbie złożonych wniosków o przyznanie stypendium podajecie liczbę złożonych wniosków we wrześniu 2022 r. ? Bo u nas na rok szkolny składają raz w roku wnioski właśnie we wrześniu.
tak ja podaję te wnioski ile mi obowiązuje w danym okresie nawet jak były złożone we wrześniu
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
aga_stypendia
Referent
Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: aga_stypendia »

Zwrot księgowa robi pod koniec roku,to co Ci zostaje z półrocza masz na drugie półrocze plus możesz zrobić zapotrzebowanie na większą ilość kasy jak Ci do końca roku nie wystarczy.
Wszystko co Ci zostaje oddajesz w grudniu.
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Post autor: nowa26 »

u nas nie da się zwiększyć zapotrzebowania w trakcie roku - taką dostałam informację - małopolska
ODPOWIEDZ