Mam pytanie jak będziecie rozliczały dotację na zasiłki stałe, okresowe i składki zdrowotne od stałych czy w proporcji 80% UW 20% Gmina czy 100% UW. Ja rozliczam w 100% UW wiem że w ustawie o finansach jest napisane 80/20 ale jest jeszcze jakiś przepis, który pozwala w 100% tylko zapomniałam jaki. Proszę napiszcie jak pamiętacie z czego to wynika to będę spokojniej spała.
Do Zosia 2, dziękuję za podpowiedź, ale z tego co przeczytałam to przepis ten dotyczy tylko zasiłków stałych i składek na ubezpieczenie zdrowotne a o okresowych nic tam nie pisze a ja daję w 100% ze środków UW.
Chyba wpadłam w depresję, pracuję już kilkanaście lat a wydaje mi się, że wszystko do tej pory rozliczałam źle. Proszę napiszcie jak wy robicie i na podstawie jakiego przepisu. Bo ja głupia nie mam żadnej podkładki dlaczego tak rozliczam np.
85213 w 100% z UW
85214 w 100% z UW
85216 w 100% z UW
85219 wydaję wszystko co daje UW, poza dodatkami po 250 w tym roku wydam tylko na same dodatki bez pochodnych 80% tak pisał UW prosząc o zapotrzebowanie.
85295 dożywianie 80/20 zgodnie z umową
85206 po 2000 miesięcznie zgodnie z umową
Piszcie jak robicie.
Nie popadaj w skrajności,ja rozliczam tak jak Ty za wyjątkiem dożywiania u mnie w proporcji 60 bp i 40% gmina, oraz asystent 2500,- wg.umowy. dolnośląskie.
85219 wydaję to co dają z UW bo i tak to jest kropla w morzu na to co wydajemy w ciagu roku.
Pozdrawiam!!!!!!!!
Kaśka 26 dziękuję za odpowiedź, myślę że wszyscy wiedzą jakie to uczucie gdy wydaje si, że wszystko robi się źle, ja właśnie wczoraj miałam taki dzień.
Tak samo. Tylko na aktywne formy pracy socjalnej jest wymóg posiadania wkładu własnego, więc daję sztucznie 20% do opisu i tyle, ale zgodnie z umową opisuję:-).