Rozliczenie stypednium

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
~Zuzka

Rozliczenie stypednium

Post autor: ~Zuzka »

Witam! Chciałam nadmienić, iż pierwszy raz w życiu starałam się o stypednium. Sprawa wyglądała tak, że Pani w szkolnym sekretariacie podpowiedziała mi, że jest możliwość starania się o takową pomoc, wręczyła wniosek i nie informowała o jakiejkolwiek potrzebie rozliczania się z owych pieniążków. Owszem dziecku kupiłam wyprawkę od plecaka po książki ect, ale powiem szczerze, że nie widziałam potrzeby zatrzymywania paragonów, a już tym bardziej pobierania imiennych faktur. W chwili obecnej tak naprawdę pozostały mi f-ry za internet - miesięcznie 46 zł. Czy otrzymaną kwotę mogę tylko i wyłącznie tym rozliczyć? Czy poprostu zrezygnować z odbierania stypednium. Mam jeden paragon z września za książki od angielskiego, ale to tylko paragon, a z tego co wyczytałam paragony nie są honorowane, a podejrzewam, że po takim okresie nikt mi nie wystawi f-ry. Z góry serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc.
~krysia

Re: Rozliczenie stypednium

Post autor: ~krysia »

jeżeli masz paragon to ten sklep powinien wypisać fakturę, a jeśli chodzi o internet to jeśli regulamin przewiduje refundację tego wydatku i mieścisz się w kwocie przyznanego stypendium, to możesz rozliczyć stypendium
~xyz

Re: Rozliczenie stypednium

Post autor: ~xyz »

sklep już raczej nie wystawi faktury do paragonu z września
miesiąc zakończony i rozliczony
Zuzka a w decyzji nie miałaś napisane o rozliczeniu się na podstawie rachunków i faktur? takie rzeczy są w decyzji
teraz wielkie zdziwienie
możesz spróbować rozliczyć się na podstawie oświadczenia o wydatkach jakie poniosłaś
niektórzy coś takiego praktykują
ODPOWIEDZ