rozliczenie z ofert pracy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 19 lut 2014, 12:12

Witam,
czy Wy też dajecie oferty pracy jak jakieś macie klientom? Jeśli tak to w jaki sposób to rozliczacie czy ktos byl u pracodawcy? Macie jakieś druki do tego przygotowane?
~kasia

Napisano: 19 lut 2014, 12:40

Drukuję ofertę ściągniętą z neta i na niej ma \" zdobyć\" pieczątkę i tyle
~Wredna

Napisano: 19 lut 2014, 12:56

U mnie na 2 sposoby:
1. Klub Pracy-w ramach wspólpracy my \"podsyłamy\" naszych klientów, Klub ma oferty, szkolenia i działania te opisywane są na ich druku- podobnym do karty aktyności zawodowej. Klub informuje nas czy klient utrzymuje kontakt w wyznaczanych terminach i czy rozlicza się z przedstawionych ofert
2. w kontrakcie socjalnym opisane jest w jaki sposób i ile kontaktów klient powinien nam udokumentować ( w praktyce- notes lub kika kartek - daty, pieczątki z zakł pracy, adnotacje np. zostawiono cv; akceptujemy też pisemną formę kontaktów telefonicznych, ale musi byc opisana nazwa fimy , data, kontaktu, nazwisko osoby z którą kontakt nawiązano i wynik rozmowy)

Pozdrawiam :)
~Percia

Napisano: 19 lut 2014, 13:00

a może tak róbmy swoje a urząd pracy swoje, potem marudzi środowisko że za duzo ma na głowie, brak czasu na to i tamto, od pomysłu \"zbierania pieczątek\" odeszliśmy już dawno (brak oczekiwanych efektów / strata papieru / niechęć pracodawców)
~hmm

Napisano: 19 lut 2014, 13:36

gdyby można było odejsc to ok ale kierownik wymaga zeby przekazywac oferty pracy i klientów z tego rozliczać. Dlatego to nie mój wymysł. Dziekuje za pomysły. Również pozdrawiam
~kasia

Napisano: 19 lut 2014, 15:00

hmm
nie jeden na 30 podejmie prace i już jest dobrze natrafiłam na mysie wagonów w nocy i poszło 2 nierobów i tak przypisało ,ze się nie pokazują.
Myślę ze to też w moim interesie zmniejszyć ilość klientów a każdy sposób jest dobry tylko zależy to od podejścia do pracy.
~Wredna

Napisano: 19 lut 2014, 16:08

Wredna - B R A W O !!!

Nie zapominajmy, że oprócz świadczeń pieniężnych, które przyznajemy, świadczymy też pracę socjalną :)
Aktywizowanie klienta i współpraca między instytucjami to również nasza korzyść.
Jeżeli jeden z tej 30 podejmie pracę to jak dla mnie warto :)
~Percia

Napisano: 20 lut 2014, 11:50

Ale narobiłam literówek....... sama siebie nie mogę odczytać:):):)
~Wredna

Napisano: 20 lut 2014, 11:57

do Kasi czy wasz kierownik się nie zapomniał , przecież nie jesteście biurem pracy , \"więcej takich mądrych kierowników \"
~hhhh

Napisano: 20 lut 2014, 12:32

MOŻE NIE BIUREM PRACY ALE POMOC MA BYĆ KOMPLEKSOWA, JEŻELI JEST MOŻLIWOŚĆ AKTYWIZOWANIA ZAWODOWEGO TO CZEMU NIE? PUP-Y SIĘ NIE SPRAWDZAJĄ, NIESTETY.
~Wredna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x