Różne koszty wyjazdu rechabilitacyjnego - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 cze 2013, 21:58

Moja mama (w DPS-ie od 2 lat) ma propozycję wyjazdu rehabilitacyjnego lub jakiś wczasów nad morze. Nie wiem dokładnie jak to się nazywa, rozmawiałyśmy telefonicznie i nie za bardzo mi wytłumaczyła. Mają jechać kilkuosobową grupą. Prawdopodobnie jako jedyna ma ponieść (jeżeli by się zdecydowała) całość kosztów, prawie dwa tys. pln.
Czy to normalne, że niektórzy pensjonariusze DPS-u mają dofinansowanie a inni nie mają ?
~Natalia

Napisano: 24 cze 2013, 23:08

bardzo dziwna sprawa.
~leo

Napisano: 25 cze 2013, 9:34

Dla mnie też dziwna, ale może są jakieś kryteria które decydują o różnych kosztach ?
Zależało by mi aby mama pojechała, ale wyłożenie takiej kwoty przekreśla jej wyjazd. Ma odłożone w depozycie prawie całą kwotę, ale co w sytuacji gdy będzie potrzebowała na leki itp.. ?
~Natalia

Napisano: 25 cze 2013, 11:29

Jeśli mama ma orzeczenie o st. niepełnosprawności i skierowanie lekarza - pobyt kwalifikowałby się do dofinansowania z PFRON. Może mama jedzie poza wnioskiem z PFRONu? i musi ponieść pełne koszty pobytu.
~a.la

Napisano: 25 cze 2013, 12:58

Mama nie ma orzeczenia o niepełnosprawności i pewnie dlatego nie ma dofinansowania.
Dzieki za informacje
~Natalia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x