Rozpatrzenie wniosku w części?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
mopsówna
Stażysta
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
Kontakt:

Rozpatrzenie wniosku w części?

Post autor: mopsówna »

Pan złożył wniosek o przyznanie KDR dla siebie, czwórki dzieci i jakiejś pani (żony lub nie).

Po sprawdzeniu PESEL wychodzi, że Pan jest ojcem 3 z tych dzieci - a na oświadczeniu o władzy rodzicielskiej podał całą 4.

Pani ma 2 dzieci i nie mamy pewności, czy są z panem małżeństwem.

Pani i 1 z dzieci (to które nie jest wnioskodawcy) ma obywatelstwo ukraińskie.

Wysyłam wezwanie o uzupełnienie wniosku o brakujące dokumenty. Czy w przypadku niedostarczenia dokumentów mogę rozpatrzyć wniosek tylko w części? Tj. KDR przyznać Panu i tej 3 dzieci, co do których jest pewność, że są jego i KDR się należy, a co do Pani i jej dziecka zostawić bez rozpatrzenia? Bo nigdy się z takim pomieszaniem nie spotkałam.
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: Rozpatrzenie wniosku w części?

Post autor: rikli »

jeżeli nie uzupełnią wniosku, to wniosek jest bez rozpoznania - dokładnie jak brzmi zapis, który powinien znaleźć się w wezwaniu:

Przypominam, że jeżeli nie dostarczy Pani wyżej wymienionych dokumentów w terminie 7 dni od otrzymania tego pisma, wniosek nie zostanie rozpatrzony - art. 64 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. – Kodeks postępowania administracyjnego
mopsówna
Stażysta
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
Kontakt:

Re: Rozpatrzenie wniosku w części?

Post autor: mopsówna »

Dziękuję ;)
ODPOWIEDZ