Rozporzadzenie. - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 9    [ Posty: 83 ]

Napisano: 04 sty 2012, 15:43

Witam. Dziennik Ustaw nr 292 pozycja 1740 Rozporzadzenie Ministara Pracy i Polityki Społecznej z dnia 22 grudnia 2011 roku w sprawie instytucjonalnej pieczy zastęczej.
~Marcin

Napisano: 04 sty 2012, 17:44

Nic nowego nie ma.Ponoć z racji na to,że asystent ma być nieobligatoryjny miała być zmiana w zapisie,że wychowawca opracowuje Plan pomocy dziecku wspólnie z asystentem.Miało być bez asystenta albo jakoś inaczej.Zapomnieli.
~..

Napisano: 04 sty 2012, 18:15

14 dzieci na jednego wychowawcę zamiast 10, super
~bella

Napisano: 04 sty 2012, 20:17

Sorki ale krew mnie jasna zalewa. Miało być z korzyścią dla dzieciaków a jest jak zwykle. Jak bedzie kumaty starosta lub prezydent to wsłucha się w głos dyrektora i zostawi po staremu. Większość organów prowadzących zwąchawszy możliwość kolejnych oszczędności stwierdzi, że jak do 14 to będzie właśnie 14 = 2 grupypo 14 dzieciaków i 8 wychowawców. Karwasz mać ............................................................................................................................................................................................................................................................................................... BLEEEEEEEEEEEEE
~Marcin

Napisano: 05 sty 2012, 11:40

To jakaś farsa. Co z opiekunkami, ile dzieci mogą mieć pod opieką? ( w starym rozporządzeniu 3 dzieci do lat trzech lub 3 dzieci niepełnosprawnych) Co z personelem pomocniczym, przecież też opiekują się dziećmi (przynajmniej u mnie np. mogą odprowadzić do szkoły czy jechać do dentysty). W mojej placówce, gdzie większość dzieci jest w wieku przedszkolnym nie ma mowy, aby 1 wychowawca był w stanie zająć się 10, a co dopiero 14 dzieci. To są jakieś kpiny.
~bella

Napisano: 05 sty 2012, 14:07

Witam. Czy ktoś mógłby podać jakie rozporządzenia są obowiązujące na rok 2012 w placówkach, bo już w tym zamęcie się trochę pogubiłam.
~eliza

Napisano: 05 sty 2012, 14:15

eliza. od 1 stycznia br. obowiązuje to rozporządzenie co napisła pierwszy Mrcin( patrz wyżej)
~iw

Napisano: 05 sty 2012, 14:24

Nowe obowiązuje dla nowych placówek a stare mogą funkcjonować w oparciu os tare przepisy przez 12 micsięcy cokolwiek to znaczy.
~Marcin

Napisano: 06 sty 2012, 9:32

ale plan pomocy dziecku i nowa forma kart pobytu obowiązują wszystkich
~casus

Napisano: 06 sty 2012, 14:42

do Marcin , proszę Cie wyjaśnij na forum skąd ten pomysł ze na jednego wychowawce ma być 14 dzieci, czy wiesz kto to zaproponował i czy to już pewne ze tak ma być ?
~edyp

Strona 1 z 9    [ Posty: 83 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x