rozwiedzeni - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 lip 2016, 12:50

ja dałam odmowe na podstawie art 2a z ustawy o świadczeniach rodzinnych bo przeciez można.
potem przyszedł chłopak byłego męze rowiedzinej i robił mi awantury ze dziecko jes jednak przy nim ale ze idzie od wtorku do wiezienia za kradzieże i rozboje to mu zabrano
jolancia

Napisano: 19 lip 2016, 11:04

Napisałam że mimo, że wnioskuje o św na dziecko zamieszkujące z nim i pozostające na jego utrzymaniu wg. wyroku sąd wykonywanie władzy rodzicielskiej powierzył matce. Wywiadu nie można było zrobić bo nie było zbiegu praw - ona nie wystąpiła z wnioskiem na to dziecko.
Ale u mnie gdy sprawa była w SKO pan wyciągnął asa z rękawa i przyniósł wyrok sądu z grudnia 2015 gdzie sąd powierzył opiekę jemu. (Pytałam o ten wyrok wielokrotnie, bo facet ma asystenta rodziny i był o to składany wniosek do sądu - ale on cały czas twierdził, że nie ma nic.) Dosłałam wyrok SKO i decyzja uchylona. Wiedziałam, że tak będzie, ale niech chłopina ma te 500zł jak opiekuje się dzieckiem.
anitaanitamta

Napisano: 19 lip 2016, 12:29

mam teraz taka sprawę i nie wiem jak napisać odmowe na co sie powołać
elka 1234

Napisano: 19 lip 2016, 13:49

czy ktoś pomoże
elka1234

ZAMKNIJ

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem