Ryczałt samochodowy a PIT

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
księg.

Ryczałt samochodowy a PIT

Post autor: księg. »

W jakiej pozycji pit-11 wykazać ryczałt samochodowy, od którego potrącam podatek? Z asystentem rodz.zawarta jest oddzielna umowa na używanie prywatnego samochodu do celów służbowych. Czy łącznie wynagrodzenie ze stosunku pracy czy może Inne źródła. Podpowiedzcie proszę.
basia11

Re: Ryczałt samochodowy a PIT

Post autor: basia11 »

Ja wykazuję łącznie z wynagrodzeniem ze stosunku pracy.
Saren

Post autor: Saren »

ja też
ejko

Post autor: ejko »

Ja również , a gdzie koleżanki wykazujecie kwotę zwolnioną od podatku 380 z ZFSS
renia 50

Post autor: renia 50 »

NIGDZIE. Tego się nie wykazuje o tyle wykazujesz w przychodach mniej.
księg.

Post autor: księg. »

Ja też nie wykazuję nigdzie kwoty zwolnionej od podatku z ZFSS, tylko to co trzeba opodatkować to dodaję do przychodów ze stosunku pracy. A podatek od ryczałtu za samochód też wykazuję w poz. wynagrodz.ze stosunku pracy -tylko chciałam się upewnić, że nie robię tak sama. Pozdrawiam forumowiczów
ollla II

Post autor: ollla II »

A ten podatek od ryczałtu w PIT-4R wykazujecie w odrębnej tabelce tak jak np. podatek od umowy zlecenia , czy też razem z wynagrodzeniami???
renia 50

Zryczałtowany podatek wykazujesz w PIT 8AR
renia 50

Sory pomyliłam chodzi na pewno o podatek od ryczałtu samochodowego - ja wykazuję razem z wynagrodzeniem pracowników
ODPOWIEDZ