ryczałt w poróży służbowej

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
TPD

ryczałt w poróży służbowej

Post autor: TPD »

Czy aby wypłacić ryczałt 6 zł na pokrycie kosztów dojazdów środkami komunikacji miejskiej w czasie delegacji muszą być dołączone bilety , czy może tylko oświadczenie że pracownik korzystał w czasie podróży służbowej z komunikacji miejskiej czy musi czy udowodnić inaczej bo w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej pisze w $ 9 punkt 2 " Ryczałt nie przysługuje jeżeli pracownik nie ponosi kosztów dojazdów "" Jak to u was jest ? Bardzo proszę o poradę bo mam dylemat
Woro

Re: ryczałt w poróży służbowej

Post autor: Woro »

ja to biorę na chłopski rozum. Pytam pracownika (jak nie mam dołączonego zgłoszenia) na jakiej ulicy było szkolenie i patrzę czy mógł np dotrzeć tam od dworca lub innego przystanku na piechotę, czy musiał podjechać komunikacją miejską. Biletów nie wymagam.
Ninka

Post autor: Ninka »

U mnie pracownicy wypełniają oświadczenie o korzystaniu z komunikacji miejskiej i o tym czy były zapewnione: śniadanie, obiad i kolacja.
as1

Post autor: as1 »

jeżeli delegacja wystawiona środki komunikacji pulicznej to jeżeli nie ma biletów autobusowych to naliczam mu ryczałt na dojazd z godnie z rozporządzeniem w sprawi rozliczania delegacji art.9.1
ODPOWIEDZ