ryczałt za zakupy materiałó
ryczałt za zakupy materiałó
czy ryczałt wypłacony pracownikowi w wysokości 150 zł na zakup materiałów biurowych należy zaliczyć do kosztów pracowniczych i opodatkować
Re: ryczałt za zakupy materiałó
ryczałt na zakup mat.biurowych? a co to za czort, dać pracownikowi zaliczkę na zakup materiałów biurowych i niech się rozliczy fakturami za to
co kraj to obyczaj ale z takim ryczałtem dla pracownika to się jeszcze nie spotkałam
nie praktykujemy tego ale ja się spotkałam już z takim rozwiązaniem Pracownikowi wypłaca sie np 100 zł i on ma za to sobie kupić materiały biurowe np długopis ołówek gumka ,nozyczki ,mazaki i tp.na cały rok ,Katalog materiałów ustala.pracodawca.Zakład pracy kupuje tylko np. papier i tonery
Nie jestem tylko zorientowana jak traktować te pieniądze Myslałam ze możne ktoś coś takiego praktykuje
Nie jestem tylko zorientowana jak traktować te pieniądze Myslałam ze możne ktoś coś takiego praktykuje
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Obawiam się, że są to koszty pracownicze i podlegają wszystkim opłatom. Ja bym nie robiła sobie kłopotów i normalnie zakupiła na fakturę i dała w paragraf 421 .
Takie rozwiązanie jest bezproblemowe.
Takie rozwiązanie jest bezproblemowe.
ania
Oprócz ryczałt za zakupy materiałó - Księgowość przeczytaj również:
zwrot zabezpieczenia należytego wykonania umowy
śmierć dłużnika alimentacyjnego
aktywne formy pracy socjalnej - pomocy
PŁATNIK a stazyści POKL
nagroda -ile do wypłaty?
zgłoszenie zus
podatek
koszty obsługi 3% od 200 sprawozdanie