ryczałt za zakupy materiałó

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Krysia

ryczałt za zakupy materiałó

Post autor: ~Krysia »

czy ryczałt wypłacony pracownikowi w wysokości 150 zł na zakup materiałów biurowych należy zaliczyć do kosztów pracowniczych i opodatkować
~ola

Re: ryczałt za zakupy materiałó

Post autor: ~ola »

ryczałt na zakup mat.biurowych? a co to za czort, dać pracownikowi zaliczkę na zakup materiałów biurowych i niech się rozliczy fakturami za to
~Aga

Post autor: ~Aga »

u nas bez podatku koszów i itp w paragrafie 302
~irena

Post autor: ~irena »

co kraj to obyczaj ale z takim ryczałtem dla pracownika to się jeszcze nie spotkałam
~Krysia

Post autor: ~Krysia »

nie praktykujemy tego ale ja się spotkałam już z takim rozwiązaniem Pracownikowi wypłaca sie np 100 zł i on ma za to sobie kupić materiały biurowe np długopis ołówek gumka ,nozyczki ,mazaki i tp.na cały rok ,Katalog materiałów ustala.pracodawca.Zakład pracy kupuje tylko np. papier i tonery
Nie jestem tylko zorientowana jak traktować te pieniądze Myslałam ze możne ktoś coś takiego praktykuje

~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

Obawiam się, że są to koszty pracownicze i podlegają wszystkim opłatom. Ja bym nie robiła sobie kłopotów i normalnie zakupiła na fakturę i dała w paragraf 421 .
Takie rozwiązanie jest bezproblemowe.
ania
ODPOWIEDZ