rygor natychmiastowy? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 cze 2014, 11:08

jesli chodzi o zaległe.czy to jest rygor natychmiastowej wykonalnosci? Bo u mnie w mopsie powiedzieli ze nie ma czegos takiego w zaległych wiec dostane kiedy dostane.prosze powiedziec czy rzeczywiscie tak jest?
stopka

Napisano: 03 cze 2014, 12:02

oczywiście że jest to rygor wykonalności,i prosze zgłosić bo to jest jawne nadużycie jeśli chodzi o tę panią,my jesteśmy przedstawicielami państwa i w żadnym wypadku nie możemy tak postępować,moje zdanie prosze to zgłosić do swojej gminy.
katarzynaj

Napisano: 03 cze 2014, 14:09

dziękuje bardzo,za chociaż jedną odpowiedz ,nie można liczyc już na nikogo naprawde w tym kraju
stopka

Napisano: 03 cze 2014, 15:55

a jeżeli jestnadany rygor natychmiastowej wykonalności to kiedy powinna nastąpić wypłata
lucB

Napisano: 03 cze 2014, 16:51

hehehe natychmiastowa wykonalnosc - ustawa zostala wydana bez zabezpieczenia finansow urzedy beda odwlekac szukac dziur itp zeby tylko oddalic wydanie decyzji i czekac kiedy Seredyn Kamysz Szczurek sypna mamone mialo byc prawo nabyte jakim prawem w wywiadzie sa pytania o dochody ZDO idzie bez kryterium wiec dlaczego panie na wywiadach strasza osoby ze jak nie podadza dochodu i wydatkow nie dostana nic to juz jest bezprawie totalne!!!i samowolka
gosc

Napisano: 03 cze 2014, 18:01

art. 130 § 4. kpa - Ponadto decyzja podlega wykonaniu przed upływem terminu do wniesienia odwołania, gdy jest zgodna z żądaniem wszystkich stron.
Jeżeli wszystko z wnioskiem jest ok, mamy program, decyzje, a przede wszystkim kasę nie widzę powodu aby nie zastosować tego zapisu.
Jeżeli chodzi o żądanie dochodów do wywiadu to też nie jest tak jok gość pisze. Zgodnie z ustawą przed wydaniem decyzji na bieżący ZDO organ zwraca się do kierownika OPS o przeprowadzenie wywiadu o którym mowa w ustawie o pomocy społecznej. Są pewne wymogi. Trzeba przedstawić odpowiednie zaświadczenia, oświadczenia, w tym o dochodach. Ustawodawca nie pomyślał, że do ZDO nie potrzeba dochodów i nie zapisał że w przypadku wywiadu do ZDO nie ma potrzeby zebrać zaświadczenia lub oświadczenia o dochodzie. Moje socjalne to wiedzą i dochodów nie żądają. Bo zwyczajnie są mi one nie potrzebne. Jednak, kto wie czy w przypadku kontroli jakiś nadgorliwy kontrolujący nie zarzuci, że wywiad nie jest kompletny. Więc myślę, że niektórzy socjalni po prostu się asekurują. Ale już na pewno nie przekraczają swoich kompetencji.
Żyło by się wszystkim lepiej, gdyby jeden drugiego próbował zrozumieć.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 04 cze 2014, 8:19

Jak tu mówić o rygorach jak pieniędzy nawet złotówki jeszcze nie przysłali. Ludzie myślą, że my mamy pełne walizki forsy i możemy płacić kiedy chcemy, albo kiedy oni oczekują. Zapewniam, że niestety tak nie jest ani u nas ani w innych ops.
Zoja

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x