RZZ Wielodzietne - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 mar 2012, 20:15

proszę o pomoc , czy RZZ Wielodzietnym przysługuje tylko podniesienie świadczeń na dzieci , czy ustawa przewiduje jeszcze jakieś wsparcie finansowe??
~ren

Napisano: 03 mar 2012, 21:22

zwrot kosztów utrzymania domu (mieszkania) zgodnie z art. 83 i 84 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej( Dz. U. z 2011 r., nr 149, poz. 887) składniki pomocy na utrzymanie mieszkania obejmują: czynsz, opłatę z tytułu najmu, opłatę za energię elektryczną i cieplną, wodę, gaz, odbiór nieczystości
stałych i płynnych oraz z tytułu anten zbiorczych, abonamentu telewizyjnego i radiowego, dźwigu osobowego i usługi telekomunikacyjnych.

możliwość zatrudnienia osoby do pomocy na podstawie art.57 ust.1 ustawy

Polecam https://www.pcprwejherowo.pl/wp-content/ ... C3%B3w.pdf
~Alicja

Napisano: 04 mar 2012, 21:28

Alicja jesteś pewna ? chodzi o RZZ Wielodzietne ? czy art 234 wykluczył do 3 lata wszelkie dodatki dla takiej rodziny?
~ren

Napisano: 06 mar 2012, 15:01

są różne dodatki i niektorzy przez trzy lata je wprowadzają , np Wołomin w tym roku podpisal na pokrycie utrzymania lokalu , a w następnym wprowadzi za wypoczynek lub remont
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2012, 11:18

ta ustawa dała taką dowolność ,że będąc RZZ Wielodzietną dostałam odmowę na zwrot kosztów utrzymania domu i na chwilę obecną nic nie zmieniło się w porównaniu do grudnia 2011.
Czy mam rozumieć że jest to zła wola moich przełożonych ??? :(((((
~ren

Napisano: 07 mar 2012, 19:23

Iza wiem że znasz dobrze przepisy doradz proszę co mam zrobić , czy w ogóle mogę coś zrobić ?
~ren

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x