same trudne tematy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 maja 2014, 8:49

U mnie ciąg dalszy problemów. Więc znów proszę o pomoc. Małżeństwo z rozdzielnością majątkową nie mieszkają razem, dzieci sądownie przy matce. Przychodzi Mąż i chce wniknąć w dokumenty, które żona złożyła przy składaniu na św rodzinne żona, czyli w oświadczenie o gospodarstwie rolnym, zaświadczenie o dochodzie, jej świadectwo pracy i tak dalej. Jego zaświadczenie o dochodach zdobyliśmy występując o nie z urzędu. Dodam, że małżeństwo (tylko na papierze, on już ma nową kobietę) jest ze sobą dosyć mocno skłócone. Czy pozwolili byście mu na wgląd w dokumenty? Czy we wszystkie czy tylko dotyczące jego osoby ? Proszę o pomoc
nowinka

Napisano: 29 maja 2014, 8:58

nie znajduję podstaw do odmowy mu wglądu w akta dopóki jest w składzie rodziny
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:07

ciekawa jestem skąd wytrzasnęliście jego oświadczenia o dochodach
madzia11

Napisano: 29 maja 2014, 11:04

Wniosek o udostępnienie danych do urzędu skarbowego, był wysłany. I w odpowiedzi dostaliśmy zaświadczenie o dochodach tego Pana
nowinka

Napisano: 29 maja 2014, 13:01

ja nie pytam o zaświadczenie a o oświadczenie (ryczałt/karta, dochody nieopodatkowane) składki zdrowotne mogliście też mieć z ZUS, a skoro są skonfliktowani to skąd wiedza na temat zmian jego sytuacji dochodowej?
madzia11

Napisano: 29 maja 2014, 14:20

madzia11 pisze:ja nie pytam o zaświadczenie a o oświadczenie (ryczałt/karta, dochody nieopodatkowane) składki zdrowotne mogliście też mieć z ZUS, a skoro są skonfliktowani to skąd wiedza na temat zmian jego sytuacji dochodowej?

Spokojnie madziu wszystko zgodnie z prawem. A wracając do tematu to mogę mu przedstawić dokumenty żony? on nie pyta o swoje tylko o jej świadectwo pracy, nakaz podatkowy, zaświadczenie z Us o dochodach. A rozdzielnośc majątkową mają więc Czy mogę mu udostępnić do wglądu te jej dokumenty?
nowinka

Napisano: 29 maja 2014, 15:57

nowinka pisze:Spokojnie madziu wszystko zgodnie z prawem.
A możesz pokrótce wyjaśnić, jak bez wiedzy i udziału faceta zdobyliście podpisane przez niego oświadczenia? I to jeszcze zgodnie z prawem... ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 16:03

on własnie a skąd info na załączniku nr 6 i 7 ??? Skąd podpisy skoro żona składała wniosek -- coś tu jest nie tak! Skoro bez jego wiedzy zdobyliscie zaśw., z US to teraz MUSISZ mu pokazać wniosek - jest w składzie rodziny, ma do tego prawo!
mila456

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x