Czy ktoś z Państwa prowadzi śds z miejscami całodobowego pobytu .
Interesuje mnie jak sa są finansowan miejsca całodobwego pobytu przez Wojewodę czy jest to taka kwota jak przy dziennym pobycie , czy wyższa
Też jestem zaskoczona , nawet bardzo . Wiem że kwotą ok 1000 zł , są dofinansowywane śds-y dziennego pobytu , ale myślałam , że całodobowe mają większe dofinansowanie .Mamy w planach utworzenie miejsc całodobowych , dlatego ten temat mnie ciekawi. Dziękuję za odpowiedzi - proszę o jeszcze ....
Nie pchajcie się w miejsca całodobowe! Finansowanie jest za małe-1000 za wykorzystane miejsce. Na prawdę nie starcza na pensje dla terapeutów, nie mówię już o posiłkach dla uczestników, czy zużytych mediach. To bagno!!!Poza tym podopieczni w przeważającej części płacą za pobyt 70% swojego dochodu!! To rozbój i granda. Ustawodawca nie przemyślał sprawy i podpiął się pod DPs-y. W ogóle głupota!Odradzam jeśli ktoś chce wdrożyć całodobówkę. Sprawa jest fajna dla uczestników i potrzebna, ale nie na takich przepisach jak są teraz. A na lepsze się nie zmieni bo lepsze już było. Początkowo finansowano w kwocie ok. 1640 zł, a uczestnicy nie płacili za pobyt. Teraz dają 1000, a uczestnik za 3 dni pobytu płaci czasami 80 zł.!Jak oni mają przeżyć miesiąc kiedy renciny ok. 630 zł? Taki trening miałby sens 2-3 razy do roku po ok. 1 tygodniu. Ale się nie da! Pozdrawiam
Witam mam pytanie czy ktoś wystawia decyzje na całodobowy pobyt i jak liczy okres decyzji na początku 3 miesiące z możliwością przedłużenia do 6 miesięcy jak np uczestnik jest zakwalifikowany od 20.11.2013 do 19.01.2014r. i przedłużony od 20.01.2014 do 19 kwietnia 2014 i moje pytanie czy mogę mu przedłużyć pobyt o kolejne dwa miesiące od 20 kwietnia 2014r. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie