ŚDS - finansowanie??! - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 cze 2007, 12:59

Mam pytanie jak robicie w sprawozdaniach do Urzędu Wojewódzkiego, czy podajecie stan faktyczny osób - uczestników czy też podajecie ogólną liczbę miejsc jaką może przyjąć Środowiskowy Dom Samopomocy. Wiem, że od tych liczb zależy dofinansowanie ŚDS-u, nie jestem pewien ale wydaje mi się, że liczbę miejsc jaką dysponuje ŚDS, no bo w każdej chwili może się zakwalifikować kolejny uczestnik i później problem ze środkami skąd je wziąć jak województwo już podzieliło na poszczególne ŚDS-y.
Jak robi się zapotrzebowanie na dany rok to chyba podobnie?
Mam z tym problem i tak do końca nie jestem pewien jak robić?
Proszę o poradę w tym temacie, z góry dziękuję.
~MOPS

Napisano: 25 cze 2007, 13:15

kto finansuje sds w niepolomicach???
~krzysiek

Napisano: 28 cze 2007, 22:10

Sprawozdania do UW robimy na druczkach od nich. Podajemy informację nt liczby aktualnie korzystających z uczestnictwa w zajęciach, ale zgadzam się z Tobą, dziś uczestnika nie ma, a jutro może się pojawić i pytanie: kto sfinansuje jego pobyt w ŚDS?
~kasiek

Napisano: 01 sie 2007, 14:56

witam
ja podaję liczbę uczestników rzeczywiście uczęszczających. Podaję średnią miesięczną liczbę osób uczęszczających na zajęcia. dzielę liczbę obecności przez liczbę dni danego miesiąca. Wychodzi niekorzystnie dla ŚDS...........
~Jolka

Napisano: 07 sie 2007, 16:09

witam!jestem świeżo po wszystkich możliwych kontrolach,w tym NIK.druki dostajemy z UW.tam jest liczba miejsc statutowych(nie mniej, nie więcej)-u nas 60;liczba wydanych decyzji,np.60;średnia miesięczna liczba osób to tak jak już ktoś napisał.u nas nic bardzo nie można wykombinować -kontrole.Pozdrawiam
~marta

Napisano: 26 wrz 2007, 20:12

Marta, a co ty chciałaś wykombinować?:)))
~kasiek

Napisano: 03 lis 2008, 22:20

Nie wiem jak wy to robicie, ale coś jest nie tak. U mnie Meldunek zdaje sie na koniec miesiaca i podaje sie faktyczną ilość uczestników!!!!!!W kolejnej rubryce ilość statutowa, Często jest tak,że dotacje sa przekazywane za ilość statutową a czasami za rzeczywistą,. Potem-czyli na koniec roku sie to koryguje. Dlatgo podajac na koniec miesiaca stan, nie mam problemu...\"A jka przyjdzie uczestnik to kto zaopłaci\"\" proste!!!
~maro

Napisano: 16 paź 2009, 10:05

Maro o czy Ty piszesz na podstawie czego koryguje sie dotacje czy są jakieś wzory dokumentów? dla mnie to bardzo ważne bo pierwszy rok prowadze taki SDŚ.Pomocy?
~-justyna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x