Mam pytanie jak robicie w sprawozdaniach do Urzędu Wojewódzkiego, czy podajecie stan faktyczny osób - uczestników czy też podajecie ogólną liczbę miejsc jaką może przyjąć Środowiskowy Dom Samopomocy. Wiem, że od tych liczb zależy dofinansowanie ŚDS-u, nie jestem pewien ale wydaje mi się, że liczbę miejsc jaką dysponuje ŚDS, no bo w każdej chwili może się zakwalifikować kolejny uczestnik i później problem ze środkami skąd je wziąć jak województwo już podzieliło na poszczególne ŚDS-y.
Jak robi się zapotrzebowanie na dany rok to chyba podobnie?
Mam z tym problem i tak do końca nie jestem pewien jak robić?
Proszę o poradę w tym temacie, z góry dziękuję.
ŚDS - finansowanie??!
Re: ŚDS - finansowanie??!
Sprawozdania do UW robimy na druczkach od nich. Podajemy informację nt liczby aktualnie korzystających z uczestnictwa w zajęciach, ale zgadzam się z Tobą, dziś uczestnika nie ma, a jutro może się pojawić i pytanie: kto sfinansuje jego pobyt w ŚDS?
witam
ja podaję liczbę uczestników rzeczywiście uczęszczających. Podaję średnią miesięczną liczbę osób uczęszczających na zajęcia. dzielę liczbę obecności przez liczbę dni danego miesiąca. Wychodzi niekorzystnie dla ŚDS...........
ja podaję liczbę uczestników rzeczywiście uczęszczających. Podaję średnią miesięczną liczbę osób uczęszczających na zajęcia. dzielę liczbę obecności przez liczbę dni danego miesiąca. Wychodzi niekorzystnie dla ŚDS...........
witam!jestem świeżo po wszystkich możliwych kontrolach,w tym NIK.druki dostajemy z UW.tam jest liczba miejsc statutowych(nie mniej, nie więcej)-u nas 60;liczba wydanych decyzji,np.60;średnia miesięczna liczba osób to tak jak już ktoś napisał.u nas nic bardzo nie można wykombinować -kontrole.Pozdrawiam
Nie wiem jak wy to robicie, ale coś jest nie tak. U mnie Meldunek zdaje sie na koniec miesiaca i podaje sie faktyczną ilość uczestników!!!!!!W kolejnej rubryce ilość statutowa, Często jest tak,że dotacje sa przekazywane za ilość statutową a czasami za rzeczywistą,. Potem-czyli na koniec roku sie to koryguje. Dlatgo podajac na koniec miesiaca stan, nie mam problemu...\"A jka przyjdzie uczestnik to kto zaopłaci\"\" proste!!!
Maro o czy Ty piszesz na podstawie czego koryguje sie dotacje czy są jakieś wzory dokumentów? dla mnie to bardzo ważne bo pierwszy rok prowadze taki SDŚ.Pomocy?
Oprócz ŚDS - finansowanie??! - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
literatura
syn mnie okrada
Uczestnicy ŚDS
tesciowa się znęca psychicznie Pomocy!!!!
założenie ŚDS-u
ośr. wsparcia dla niepełnosprawnych
Uchylenie decyzji do ŚDS
kwota dotacji na uczestnika ŚDS
Dom dziennego pobytu
PILNIE POSZUKUJĘ PRACOWNIKÓW SOCJALNYCH