SKALA niepełnosprawności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 26 sie 2014, 8:29

Czy Rząd zrezygnował z ustalania skali niepełnosprawności do przyznawania śp. czy szo bo ręce opadają jak przyjeżdża na rowerze osoba niepełnosprawna (babcia) ze znacznym stopniem wydanym na stałe, aby załatwić wnuczkowi specjalny zasiłek opiekuńczy.
pawel.w

Napisano: 26 sie 2014, 11:44

:lol: :lol: :lol:
naciągacz

Napisano: 26 sie 2014, 13:47

:lol: :lol: :lol: dobre :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 sie 2014, 13:50

głupie prawo ale prawo a Wam nic do tego, babcia może ogrywać sąsiadów w pokera a mieć stopień znaczy lub wskazania całodobowej opieki a Was urzędasom nic do tego, babcia może na koniu przyjechać a Wam nic do tego

boli Was, popękają Wam dupska od tego :D
xxx2

Napisano: 26 sie 2014, 14:00

xxx2 pisze:głupie prawo ale prawo a Wam nic do tego, babcia może ogrywać sąsiadów w pokera a mieć stopień znaczy lub wskazania całodobowej opieki a Was urzędasom nic do tego, babcia może na koniu przyjechać a Wam nic do tego

poziom twojej wypowiedzi pozwala mi twierdzić że i Twoim rodzicom coś kiedyś pękło skoro tu jesteś :lol: :lol:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 sie 2014, 14:12

mała mii pisze:
xxx2 pisze:głupie prawo ale prawo a Wam nic do tego, babcia może ogrywać sąsiadów w pokera a mieć stopień znaczy lub wskazania całodobowej opieki a Was urzędasom nic do tego, babcia może na koniu przyjechać a Wam nic do tego

poziom twojej wypowiedzi pozwala mi twierdzić że i Twoim rodzicom coś kiedyś pękło skoro tu jesteś :lol: :lol:
A ja to na zdjęciu zamieszczę o co chodziło małej ;)
P.S. mała, riposta pierwsza klasa :D
Załączniki
K5__3693.jpg
K5__3693.jpg (11.87 KiB) Przejrzano 679 razy
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 26 sie 2014, 15:21

tak że pawel.w daj wnuczkowi SZO na babcię i życz jej zdrowia....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 26 sie 2014, 16:53

Myślę,że chyba w roku wyborczym nie będzie powrotu do skali niesamodzielności.Koalicja rządząca zbyt szybko traci poparcie,nie będą ryzykować.Pomyślcie to jest bardzo poważne uszczuplenie elektoratu jakieś trzysta tysięcy wyborców skromnie licząc-niepełnosprawni mogący dotrzeć do lokalu wyborczego i ich opiekunowie,rodziny opiekunów i podopiecznych,znajomi.Moim zdaniem temat wróci jak obecna koalicja wygra wybory ;) Ja generalnie nic nie mam do skali niesamodzielności,ale jestem za tym żeby dotyczyło to dzieci niepełnosprawnych i osób dorosłych.Wszyscy opiekunowie mamy takie same żołądki,a przy naszych podopiecznych musimy zrobić to samo poza obowiązkiem edukacyjnym.My opiekunowie dorosłych osób niepełnosprawnych musimy swoje ponad 80-kilogramowe niemowlaki podnieść własnymi rękami i to kilka razy dziennie.Po takiej harówce mamy sami uszkodzone kręgosłupy :(
konwalia
Praktykant
Od: 30 lip 2014, 11:04
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2014, 13:22

Babci pożyczyłem długiego zdrowia ( co najmniej do stycznia 2015 r.) ale na razie wnuczek ZDO nie dostanie bo jest bezrobotny, a w styczniu 2015 r. zobaczymy.
pawel.w

Napisano: 27 sie 2014, 15:23

i pewnie amator nie złożył wniosku bo mu urzędas powiedział, że nie dostanie :lol: :lol: trzeba walczyć w WSA i tylko WSA ewentualnie NSA
321

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x