Skandal - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 16 kwie 2015, 11:50

ja też uważam że nie potrzebnie gna się ludzi do innych gmin do zaświadczenia ja np przyjmuję wniosek i wcześniej sama pisałam wniosek o udostępnienie danych ale od jakiegoś czasu pisze informacje do tych gmin że zostało przyznane świadczenie że mają zweryfikować i jeśli osoba tam pobrała to mają mnie poinformować jeśli nie jest to mają potraktować to jako informacje tylko
nawet jeśli chodzi o gminny ościenne
asiak

Napisano: 16 kwie 2015, 11:57

we wzorze wniosku o j.z. z t.ur. dz. niestety nie ma oświadczenia że nie został on pobrany w żadnej innej instytucji w kraju (ten zapis jest we wniosku do ZR) dlatego biorę dodatkowe oświadczenia do beckiu
zac21

Napisano: 16 kwie 2015, 12:14

ale zaraz to gmina gdzie składa petent wniosek ma obowiązek zapytać gminę gdzie kobitka/facet są zameldowani --- tylko pewnie księgowość nie pozwala wysyłać listów bo to :,,cyt kosztuje" i ganiają Kowalskiego po całęj polsce
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 12:19

ale przecież nigdzie nie ma zapisu, że mają dołączyć zaświadczenia o niepobieraniu świadczeń w innej gminie... czyżbym coś przeoczyła?
Przecież składają takie oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, które zawarte są we wszystkich wnioskach...
Anabelle
Stażysta
Od: 16 gru 2014, 9:52
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 12:32

ja sama wysyłam zapytania czy pisze info chyba że ktoś już ma takie zaświadczenie
a że koszta no jest kasa na obsługę a że ja sama na śr wynagrodzenie bez szału więc mam kasę na rozrzutność :)
asiak

Napisano: 16 kwie 2015, 12:34

tylko po co ?? wierzymy petentowi, że mówi prawdę składając oświadczenie o dochodach a nie wierzymy, że nie złożył w innej gminie ??
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 12:40

to po co wysyłamy gościa na drugi koniec Polski po zaświadczenie ?
asiak

Napisano: 16 kwie 2015, 12:42

wierzmy wierzmy !!! ha ha dobre oni podpiszą wszystlko . W naszym ośrodku były dwa przypadki pobrania wcześniej w innych gminach i co???? To wtedy by było ... a ja pracy miałabym że ho ho więc ja z zasady prawie większości im nie wierzę
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 13:12

Ewalu jakbym wierzyła petentom to bym dawno nie pracowała
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 13:16

ja wierzę :) ale na wszelki wypadek sama piszę o zaświadczenie
olga271

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem