Skanowanie dokumentów
Re: Skanowanie dokumentów
do tych co skanują dokumenty HEJ JAKIE DOKUMENTY SKANUJECIE: DOWODY OSOBISTE WNIOSKODAWCY , MAŁŻONKA ORAZ DZIECI, ZAŚWIADCZENIE SZKOLNE DZIECKA, ODPISY AKTÓW URODZENIA DZIECI, OŚWIADCZENIA RODZICÓW ŻE NIE SĄ POZBAWIENI WŁADZY RODZICIELSKIEJ I CO JESZCZE !!
Znowu to samo!!
Skanujecie dowody i zaświadczenia do WNIOSKU PAPIEROWEGO???
Bo albo ktoś nie czyta forum, przed zadaniem pytania, albo ja już oszalałam.
Skanujecie dowody i zaświadczenia do WNIOSKU PAPIEROWEGO???
Bo albo ktoś nie czyta forum, przed zadaniem pytania, albo ja już oszalałam.
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem! wszystko jest napisane!
- wnioskodawca składa wniosek w formie papierowej to my jak zawsze kserujemy wymagane dokumenty i tyle
- wnioskodawca składa wniosek w formie elektronicznej to ma sam!! zeskanować dokumenty i dołączyć do wniosku.
Chyba żeby przyszedł do nas z jakimś brakującym dokumentem to my możemy zeskanować i dołączyć. I tyle w tym temacie.
- wnioskodawca składa wniosek w formie papierowej to my jak zawsze kserujemy wymagane dokumenty i tyle
- wnioskodawca składa wniosek w formie elektronicznej to ma sam!! zeskanować dokumenty i dołączyć do wniosku.
Chyba żeby przyszedł do nas z jakimś brakującym dokumentem to my możemy zeskanować i dołączyć. I tyle w tym temacie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR
- Kontakt:
Jak mniemam większość z Was, zajmujący się zadaniami wynikającymi z ustawy o Karcie Dużej Rodziny, pracuje w Urzędach Gminy, Miasta lub w podległych jednostkach, tak jak np. ja. Prowadzę też dodatkowo świadczenia rodzinne. Od początku istnienia KDR czyli najpierw na podstawie Rozporządzenia a teraz Ustawy, jeżeli wnioskodawca składa wniosek w tradycyjnej ( papierowej ) formie o wydanie KDR i pobiera świadczenia rodzinne lub jest łącznie z rodziną zameldowany na terenie naszej Gminy nie przyjmuję dodatkowych dokumentów zgodnie z art. 10 ust. 9 ustawy o KDR. Nie kseruję, nie skanuję bo nie mam takiego obowiązku wynikającego z ustawy. Dlatego nie rozumiem trochę tego o czy tu piszecie...
witam, jestem nowa w prowadzeniu KDR i jestem w kropce, skanować dokumenty czy nie? czy dlatego, że ich nie zeskanowałam wyrzuca mi błąd przy zamawianu kart czy nie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR
- Kontakt:
mi też wyrzuca błąd przy zamawianiu ale jestem pewien an 100% że to nie od tego... ja nie skanuje nic i nie mam takiego zamiaru skoro nie ma tego w ustawie...
dzięki za pomoc
, pewnie inne działy też będę odwiedzać. System jest okropny...... czasem myślę, że to ja go nie potrafię obsłużyć. 

Ja tak samo jak Johny nie zbieram dokumentacji, choć pracuję w ops. Sprawdzam i piszę na wniosku adnotację, że dane zawarte we wniosku są zgodne z danymi znajdującymi się w dziale świadczeń rodzinnych lub potwierdzone przez USC. Jedynie przy przedłużaniu KDR dla osoby uczącej się zaświadczenia lub orzeczenia o niepełnosprawności, jeżeli jakieś się skończyło i jest nowe.
Oprócz Skanowanie dokumentów - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
pytanie
złożony dziaij wniosek
czy przysłane zaproszenie jest tylko do helpdescu?
Raporty.
Uzupełnienie rodziny
czy będzie jeszcze jakieś zaproszenie do systemu?
czy ktoś używa nowej drukarki do KDR przy świadczeniach rodz
lista KDR
nieszczęsne logowanie
Proszę pomocy!!!
Doprowadzenie wniosków do statusu "w produkcji"
Ważne pytanie?
pomyłka wnioskodawcy
Zaproszenie do NOWEGO SYSTEMU
Przed wydaniem karty - utrata ważności
koszty