Składka społeczna od nowego świ. pielegnacyjnego pomóżcie. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 kwie 2024, 9:51

Powiedzcie mi czy można dodać w sygnity osobną składkę społeczna? Czy coś się zmieniło bo kiedyś było można (decyzją z decyzje albo przez administrację), a teraz mi nie dodaje. Chodzi mi o to, że kobieta od stycznia miała świadczenie pielęgnacyjne na nowych zasadach na dwójkę dzieci. Na jedno dziecko jej wygasło 31.01.2024 r. W marcu złożyła wniosek bo dostała nowe orzeczenie. Więc logiczne jest, że przyznane ma na to drugie dziecko od lutego bo z wyrównaniem. Problem jest w tym, że system nie chce mi przyznać na to dorobione dziecko składki społecznej bo wychodzi komunikat, że już w lutym miała składkę społeczną (owszem miała ale na to pierwsze dziecko). Bo przecież za każdy miesiąc i każde dziecko powinna mieć składke społeczna (czyli podwójną) ! Wniosek na to drugie dziecko dorabiałam ,,wnioskiem w związku ze zmianą sytuacji życiowej", może źle?? nie wiem już w czym tkwi problem!
AgiBagi
Stażysta
Od: 07 lip 2022, 13:03
Zajmuję się: Świadczeniami rodzinnymi

Napisano: 09 kwie 2024, 13:08

Naprawdę nikt nic?
AgiBagi
Stażysta

Napisano: 10 kwie 2024, 7:38

zgłaszaj na helpdesk, u nas wszystko śmiga i sam wyrównuje składki
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 10 kwie 2024, 10:02

Tom. pisze:
10 kwie 2024, 7:38
zgłaszaj na helpdesk, u nas wszystko śmiga i sam wyrównuje składki
Ale robisz całkiem nowym wnioskiem czy zmianą sytuacji zyciowej??
AgiBagi
Stażysta

Napisano: 10 kwie 2024, 10:04

zmianą, tylko tak jest prawidłowo, rozkminiane z Sygnity w styczniu
Treść rozwiązania:
Nie można przyznać z wniosku samego podwyższenia. W tej sytuacji powinen być zarejestrowany wniosek o zmianę swiadczenia i z niego przyznane świadczenie na pierwsze dziecko i podwyższenie na kolejne.

Temat zgłoszenia:
SP - decyzja problem

Treść zgłoszenia:
Witam,
przesyłamy zgłoszenie z działu merytorycznego:

Osobie przyznano świadczenie pielęgnacyjne na dziecko w rodzinie zastępczej (nowe zasady). Po kilku dniach składa wniosek na inne dziecko, również w rodzinie zastępczej. System tworzy decyzję odmowną z komunikatem o już pobieranym SP. Powinna być decyzja przyznająca podwyższenie SP.
Czy w takiej sytuacji należy stosować jakąś inną procedurę w celu uzyskania w systemie decyzji przyznającej podwyższenie SP?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 10 kwie 2024, 11:48

Tom. pisze:
10 kwie 2024, 10:04
zmianą, tylko tak jest prawidłowo, rozkminiane z Sygnity w styczniu
Treść rozwiązania:
Nie można przyznać z wniosku samego podwyższenia. W tej sytuacji powinen być zarejestrowany wniosek o zmianę swiadczenia i z niego przyznane świadczenie na pierwsze dziecko i podwyższenie na kolejne.

Temat zgłoszenia:
SP - decyzja problem

Treść zgłoszenia:
Witam,
przesyłamy zgłoszenie z działu merytorycznego:

Osobie przyznano świadczenie pielęgnacyjne na dziecko w rodzinie zastępczej (nowe zasady). Po kilku dniach składa wniosek na inne dziecko, również w rodzinie zastępczej. System tworzy decyzję odmowną z komunikatem o już pobieranym SP. Powinna być decyzja przyznająca podwyższenie SP.
Czy w takiej sytuacji należy stosować jakąś inną procedurę w celu uzyskania w systemie decyzji przyznającej podwyższenie SP?
Dzięku bardzo czyli tak czy tak musze do nich pisac bo nam ewidentnie nie daje za jeden miesiąc składki wyrównania
AgiBagi
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x