Kasitwix pisze: ↑26 lut 2020, 12:15Witam. Mam Decyzję z KRUS o podleganiu ubezpieczeniu społecznemu dla domownika, informacja o składce zdrowotnej jest tylko taka, że Pani Ewa C. została objęta ubezpieczeniem zdrowotnym zgodnie z ustawą z dnia 27-08-2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. No i właśnie, żadnej kwoty. Zaświadczenie z KRUS poprosiłam, dostarczyła mi dziewczyna, ale na nim też nie ma kwoty. W necie znalazłam coś takiego (w załączeniu)Czy obliczacie na podstawie ha przeliczeniowych taką składkę? Jak to robicie?
Jak KRUS na zaświadczeniu nie zaznaczył Ci żadnej składki to po co drążysz temat, masz zaświadczenie z pieczątką i podpisem jakiegoś pracownika, który wystawił te zaświadczenie, więc przyjmij tak jak jest i po temacie.Kasitwix pisze: ↑26 lut 2020, 12:15Witam. Mam Decyzję z KRUS o podleganiu ubezpieczeniu społecznemu dla domownika, informacja o składce zdrowotnej jest tylko taka, że Pani Ewa C. została objęta ubezpieczeniem zdrowotnym zgodnie z ustawą z dnia 27-08-2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. No i właśnie, żadnej kwoty. Zaświadczenie z KRUS poprosiłam, dostarczyła mi dziewczyna, ale na nim też nie ma kwoty. W necie znalazłam coś takiego (w załączeniu)Czy obliczacie na podstawie ha przeliczeniowych taką składkę? Jak to robicie?