SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 sty 2015, 9:53

Sko uchyliło moją decyzje i dało do ponownego rozpatrzenia. Na decyzje SKO stronie przysługuje prawo zaskarżeni do sądu. Czy nie powinno się odczekać tego terminu zanim wydam nową decyzję? Czy od razu zabieracie się do ponownego rozpatrywania sprawy.
Alicja1000

Napisano: 29 sty 2015, 9:56

Ja rozpatruje odrazu przecież Ty się nie odwołasz od decyzji SKO więc jaki po co czekać
ania012

Napisano: 29 sty 2015, 10:05

No tak, ale teoretycznie jeśli się strona odwoła do sądu (sko uchyliło moja decyzję bo nie poinformowałam strony o możliwości wypowiedzenia się przed wydaniem decyzji) a sąd w efekcie uchyli decyzję SKO, to teoretycznie mogłoby się zdarzyć że będą dwie decyzje w obiegu w tej samej sprawie. Czyż nie? A szczerze powiedziawszy, to strona właśnie się wkurzyła na decyzję SKO że uchylili decyzję tylko z powodu braku zawiadomienia co wydłuża sprawę.
Alicja1000

Napisano: 29 sty 2015, 10:15

Widocznie SKO zamierza podtrzymać decyzję odmowną, a że w związku z tym spodziewa sie skargi do sądu, to chce, zeby wszelkie fomalnosci zostały spełnione, aby sąd nie mogł zarzucić im naruszenia przepisów postępowania.
A stronie podpowiedz, ze nie opłaca sie jej skarżyc tej decyzji, gdyż nic nie wskóra, a jedynie wydłuży tym sobie całe postępowanie.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x