Witam. Mam taki problem, babeczka wyszła za mąż w lipcu tamtego roku i nie zgłosiła tego, wyszło to w listopadzie więc zażądałam dochodów za rok 2012 jej męża z którym przekroczyła. uznałam jako nienależnie pobrane za okres od sierpnia do października. Ona się odwołała do SKO. SKO uchyliło moją decyzję i przekazało do ponownego rozpatrzenia sugerując że powinnam prosić o przedstawienie dochodu za miesiąc sierpień 2014roku. Tak też zrobiłam wszczęłam postępowanie pani odebrała i cisza.... nic nie doniosła co ja teraz mam zrobić
Elmer dziękuje za zainteresowanie tematem. Więc w końcu nie wiem czy mam brać dochody za rok 2012 czy za miesiac sierpień 2014. czy wydać tą samą decyzję co wcześniej z dochodami za2012 bo jeśli uwzględnić dochody za sierpień 2014 to takowych nie posiadam:)
SKO stosuje jakąś dziwna interpretację.
Najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji jest zebrać wszystko to co chce SKO, ale dalej robić swoje - czyli dochody z 2012 roku.
Masz dane zakładu gdzie on pracował?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
tak jest. Wtedy nie uchylą twoje decyzji tylko sami zrobią jak uważają (będą mieli do tego komplet dokumentów).
Oni wezmą na siebie tą głupotę a ty będziesz spokojnie pił kawę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare