sko uchyliło odmowę na podst. art. 2 pkt. 12) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 gru 2014, 10:01

Była decyzja odmowna na świadczenia z funduszu na podstawie art. 2 pkt. 12-defincja rodziny. Policzyłem wszystkich- matkę, ojczyma, rodzeństwo. Dziewczyna mieszka w internacie. Po odmowie napisała różnych bzdurnych oświadczeń, że sama się utrzymuje, od dziadków coś wzięła, że u nich mieszka, od matki, że córka tworzy odrębne gospodarstwo, potwierdzenie zameldowania tymczasowego.

SKO umyło ręce i kazało jeszcze raz rozpatrzeć bez wskazywania czegokolwiek. Nie odesłali mi jej oświadczeń. Prawnik kazał mi ją wezwać do złożenia dokumentów i wyjaśnień. Tylko problem na jakiej podstawie mam ją wezwać? Za art. 50 Kpa będę musiał jej dietę za przybycie wypłacić?

Czy może naciągnąć art. 19 ust. 2? A może paragraf 5 ust. 2 rozporządzenia?- Ale średnio rozporządzenie pasuje bo ja mam już wszystkie niezbędne dokumenty.

Czy wysyłać na adres z wniosku, czy z oświadczeń, które sko zatrzymało?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 10:36

ja bym poszedł w twoje drugie rozwiązanie przy czym podał cały art. 19 - w końcu wnosi o zmienia liczby członków.

jak nie przyjdzie to dalej bym dał odmowę - to że ci uchyliło sko i zarazem nic nie wskazało nie oznacza że od razu masz praznać
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 10:51

Oczywiście, że odmowa, tylko procedurę przed muszę jakąś przerobić.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 15:08

west pisze:Oczywiście, że odmowa, tylko procedurę przed muszę jakąś przerobić.

no ta oczywistość nie jest tak oczywista
:!: , skoro ci SKO uchyliło decyzję - myślę, że raczej powinieneś iść w kierunku wezwania strony do wyjaśnień ustalić w końcu RZECZYWISTY skład rodziny i rozpatrzyć wtedy na nowo wniosek w oparciu o obecne ustalenia.

Bardziej mi twoja sytuacja wygląda że w składzie rodziny masz tylko osobę uprawnioną i jej matkę (nie wiem nic w jakim wieku są jej pozostałe dzieci). Ojczym nie jest obligatoryjnie brany do rodziny (chyba że są w małżeństwie).
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x