Skreslenie ze szkoły a sąd
Skreslenie ze szkoły a sąd
Hej, mam taką sprawę: 17letniego wychowanka skreślono z listy uczniów na początku stycznia bez zaliczenia semestru. Ponieważ w połowie roku szkolnego nie przyjmie go żadna szkoła będzie prawdopodobnie uczęszczał na praktyczną naukę zawodu. W tym momencie jeszcze jej nie rozpoczął. I tu moje pytanie - czy informowac o tym fakcie sąd? Wychowanek bądź co bądź jest niepełnoletni i obejmuje go jeszcze obowiązek szkolny. Jaką formę ma mieć taka informacja? Co robicie w takich przypadkach?
Re: Skreslenie ze szkoły a sąd
myślę że nie leży to w naszej kompetencji, tylko rodzica i szkoły Zasiłek płacimy do 18 roku bez wzgledu na szkołę
Jesli jest wychowankiem placówki (a chyba jest, skoro piszesz w dziale\"placówki opiekuńczo - wychowawcze\") to jak najbardziej leży to w kompetencji placówki, aby powiadomić o tym sąd
Tak, jest wychowankiem placówki. Czy wystarczy informacja, że nie chodzi do szkoły, od kiedy nie chodzi i z jakiego powodu? Powinnam coś jeszcze uwzględnić w takim piśmie?
Od kiedy nie chodzi, dlaczego nie chodzi i jakie działania podjęła placówka w tej kwestii
Oprócz Skreslenie ze szkoły a sąd - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
rozporządzenie
Oszczędności dotkną dzieci w domach dziecka
pomocy!!!!!!!!!1
zamykanie domu dziecka
Ilu wychowawców na nockach??
odmówić wyjazdu służbowego - autem służbowym
godziny pracy dzieckiem
wolne za pracę w święta
stopień niepełnosprawności
Psycholog w Dom Dziecka
opiekunowie muszą mieć pracę
pracownik socjalny