skutecznośc kontraktu socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 21 sty 2014, 15:32

Jak oceniacie w waszej pracy skuteczność takiego instrumentu, jakim jest kontrakt socjalny ?
Czy bez kontraktów nie da się obejść, aby osiągnąć pożądanego efektu? Jaka naprawdę jest wartość tego narzędzia w waszej ocenie?
~Łukasz Sz.

Napisano: 21 sty 2014, 15:53

jak będziemy miały po 50 środowisk, to możemy się w to bawić ale nie przy 150.
~gerd

Napisano: 21 sty 2014, 16:17

gerd, czy przy tych 150 środowiskach robicie tylko teren, czy całą administrację \"pomocową\" również?
~Łukasz Sz.

Napisano: 21 sty 2014, 16:29

Administracja ma zostać zredukowana i częściowo przeniesiona na łono prywaciarzy. Zmiany idą;)

A skuteczność kontraktów? Ano są spoko. Ja dostałem kubek i torbę z logiem EFS a klienci byli na wycieczce, dostali gadżety i darmowy catering w trakcie szkoleń.
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 17:12

Aby kontrakt był skuteczny muszą chcieć go realizować obydwie strony. z mojej praktyki wynika, że klient rzadko godzi się na podpisanie takiej \"umowy\" a wymuszanie nie prowadzi do właściwych efektów i dobrej współpracy. więcej osiągam jak ustalam pojedyncze zadania, są w stanie się wtedy z nich wywiązać i ustalamy następne. Kontrakt to dla nich jakby cyrograf.
~Kali

Napisano: 21 sty 2014, 17:28

Bo źle zachęcacie.
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 17:51

Powinniście podkreślać wartość sentymentalna tego kubka i udawać ze wykonanie prócz wywiadu kilkunastostronicowego kontraktu jest potrzebne, gdyż na wywiadzie nie zmieściłoby sie zdanie \"zobowiązałem sie do tego owego, podpis\"...
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 20:31

Fajnie tylko czemu o socjalnych nie gadają socjalni tylko byli socjalni
~Adam

Napisano: 23 sty 2014, 10:57

Oprócz pisania decyzji wszystko.
~gerd

Napisano: 23 sty 2014, 14:26

a u nas działa w tym miesiącu dwa kontrakty i 1 pan podejmie pracę od 01.02.2014 r.
~ewa

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x