SKUTER ELEKTRYCZNY TRÓJKOŁOWY
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
SKUTER ELEKTRYCZNY TRÓJKOŁOWY
PONAWIAM PROŚBĘ CZY KTOŚ Z WAS DOFINANSOWAŁ TAKIE URZĄDZENIE? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ. WNIOSEK JEST ZŁOŻONY NA LIKWIDACJĘ BARIER TECHNICZNYCH
- Załączniki
-
- thumb.jpg (96.61 KiB) Przejrzano 875 razy
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: SKUTER ELEKTRYCZNY TRÓJKOŁOWY
nie no w technicznych u nas by to nie przeszło, tego typu urządzenia tj. wózki/skutery z napędem elektrycznym należy finansować albo w AS'ie (zgodnie z zasadami programu) lub w środkach ortopedycznych !!!
A u nas w ramach likwidacji barier technicznych dofinansowujemy wózki elektryczne. Mimo dwóch kontroli z województwa i ze stolicy (2012-14) nikt nie wykazał nam w tym zakresie błędu.Byśmy to rozważyli komisyjnie ale zawsze z myślą o osobie niepełnosprawnej. Jeżeli są środki to czemu nie. Lepiej je wydać niż zwrócić na koniec roku do PFRON-u
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC. DOSTAŁAM OPINIĘ Z PFRON I TAK MOŻNA GO DOFINANSOWAĆ ZARÓWNO Z AS-a, LIKWIDACJI BARIER TECHNICZNYCH JAK RÓWNIEŻ Z POŚP-ów
Przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze. Natomiast kiedyś była taka interpretacja odnośnie aparatów słuchowych, że jeżeli jest możliwość dofinansowania w jednym zadaniu to nie można dof. z innego zadania.. ale widocznie się coś zmieniło 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
tez to pamiętam, żeby nie dublować, mogę poprosić o skan tego pisma z PFRON? [email protected]rita5 pisze:Przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze. Natomiast kiedyś była taka interpretacja odnośnie aparatów słuchowych, że jeżeli jest możliwość dofinansowania w jednym zadaniu to nie można dof. z innego zadania.. ale widocznie się coś zmieniło
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
INTERPRETACJA PRZESŁANATomasz1981 pisze:tez to pamiętam, żeby nie dublować, mogę poprosić o skan tego pisma z PFRON? [email protected]rita5 pisze:Przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze. Natomiast kiedyś była taka interpretacja odnośnie aparatów słuchowych, że jeżeli jest możliwość dofinansowania w jednym zadaniu to nie można dof. z innego zadania.. ale widocznie się coś zmieniło
Jestem bardzo ciekawa tej interpretacji, mam kłopot z wózkiem elektrycznym do rozliczenia, jeżeli to nie kłopot bardzo proszę o przesłanie tej interpretacji z PFRON na adres [email protected] , dziękuje 

Oprócz SKUTER ELEKTRYCZNY TRÓJKOŁOWY - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
LBK
POiŚp
bt
bariery
Sprzęt rehabilitacyjny
umowa LBT
sport, kultura, turystyka i rekreacja ON
sprzet rehabilitacyjny
Program do obsługi środków PFRON
Decyzje administracyjne w PFRON